Jerry Springert néz az angol bíróság

2006.07.19. 16:28
A Jerry Springer Show készítői a műsor le nem játszott részekért is pénzt kérnek, a brit forgalmazó nem fizetne, mert szerintük a sorozat minden szabályt áthágott. Most a Legfelsőbb Bíróság szakértőinek kell megvizsgálniuk a műsor tartalmát.


Jerry Springer
fotó: www.lynngoldsmith.com
A brit forgalmazók és a Jerry Springer Show készítői közt dúló vita miatt a Legfelsőbb Bíróság szakértőinek kell megvizsgálnia a műsor tartalmát, írta a BBC.

A Flextech televízió, a Jerry Springer Show brit forgalmazója 2002-ben felbontotta a szerződését a Universal Studióval, így abbahagyták a műsor sugárzását az Egyesült Királyságban. A Flextech indoka az, hogy a műsor túl durva. Az Universal azonban nem ért ezzel egyet, és követeli a pénzét a teljes sorozatért.


A Flextech 1998-ban kötött szerződést az Universallal a Jerry Springer Show sugárzására.

2002-ben a cég jogi képviselői írtak egy levelet a Universalnak, kérve a műsor tartalmának megváltoztatását, ami nem meglepő módon azonban nem következett be.

Meg kell nézni néhány részt

A Flextech állítja, fő műsoridőben, a szabályok értelmében nem lehet leadni a a show-t. Ezzel szemben a Universal ragaszkodik ahhoz, hogy változtatás nélkül fusson tovább a műsor. Álláspontuk szerint a britek megszegték a szerződést, így követelik a pénzt a műsorra nem tűzött részekért is.

David Neuberger, bíró azon a véleményen van, hogy számos epizódot nem lett volna szabad sugározni, de arról még nem döntöttek, hogy tényleg szerződésszegésről van-e szó.

Ahhoz, hogy ezt kiderítsék a szakértőknek többek közt, különböző évadokból kell végig nézniük részeket, és össze kell hasonlítaniuk őket.

Székszétverés főműsoridőben

A Jerry Springer Show 1991-ben indult politikatémájú vitaműsorként, de mivel a nézettsége alacsony volt, a producerek úgy döntöttek, hogy kicsit felpörgetik a műsort. Ezután a műsor témái olyanok voltak, mint például, hogy "Levágtam a férfiasságom és hozzámentem egy lóhoz". A műsort világszerte bírálják durvasága miatt.

De nem csak a témák, hanem a kezdeti szolid beszélgetések is száznyolcvan fokos fordulatot vettek. Az újabb részekben nem volt ritka, hogy a meghívott szereplők egymásnak, a biztonságőröknek vagy a berendezésnek estek.