Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Jövő héten újabb fesztivál - Summerfest

2003.08.06. 16:15
A jövő hét közepén kezdődik a Summerfest nemzetközi folklórfesztivál és népművészeti vásár Százhalombattán, Tökölön és Ráckevén. A budapesti agglomeráció egyik legrangosabb nyári kulturális rendezvényét immár tizedik alkalommal szervezik meg
A jubileumi programsorozatra 18 ország együttesei jelezték részvételüket, a magyarok mellett többek között ausztráliai, Fülöp-szigeteki, vietnami, mexikói hagyományőrző tánccsoportok mutatják be tudásukat. A három Pest megyei településre több mint százezer nézőt várnak a rendezők.

Az események sora augusztus 14-én - a százhalombattai Szent István téren - a több, mint 600 résztvevő jelmezes felvonulásával veszi kezdetét, másnap a népek bálján mutatkoznak be szlovén, szerb, német együttesek.
Ki játszik ilyet? címmel szombaton Fülöp-szigeteki, török, lengyel és észt népi játékokat sajátíthatnak el az érdeklődők, a művelődési központban a helyi Forrás Néptánc Együttes tart éjszakai táncszínházat.
Vasárnap ökumenikus istentisztelet lesz a Szent István templomban, este jelmezbálon szórakozhatnak a résztvevők nyári karnevál keretében. Augusztus 18-án, hétfőn egyebek mellett a Budapesti Operettszínház sztárjai adnak koncertet Kis éji zene címmel a Matrica Múzeum szabadtéri színpadán.

A szomszédos Tökölön augusztus 14-én magyar táncházat rendeznek, három nappal később indonéziai, csehországi és lengyel együttesek ropják a táncot.
Ráckevén augusztus 15-én mezőségi és széki népzenét játszik a Szalmás Zenekar a helyi művelődési központban, míg augusztus 19-én lampionos csónakfelvonulás színesíti a programot a Dunán.

Augusztus 21-én Százhalombattán, a Fesztivál parkban a résztvevő együttesek egy-egy fát ültetnek a találkozóra emlékezve, este pedig záró bulit tartanak a Fesztivál Klubban. A programokhoz kapcsolódva mindhárom településen népművészeti vásárt rendeznek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.