Szenvedélyek Napja nyolcadszor

2006.05.29. 11:28
Május 30-án, kedden tartják meg a budapesti Corvin moziban és a Kultiplexben a szenvedélybetegségekkel foglalkozó rendezvényt, idén már nyolcadik alkalommal. Most is lesznek kerekasztal-beszélgetések, filmvetítések, tánc és pszichodráma. A szokásos koncertek az esős idő miatt elmaradnak.

Az idei, 8. Szenvedélyek Napja a tavalyi gondolatsort folytatja, a témaválasztás középpontjában a pozitív önkép és a mindennapok szépségeinek tudatos felfedezése, átélése áll, mint az egyik leghatékonyabb eszköze a szenvedélybetegségek megelőzésének. Az ingyenes rendezvénynek idén is a Corvin Budapest Filmpalota és a Kultiplex Művelődési ház ad helyet, 2006. május 30-án.

Amellett, hogy az idei rendezvény is részletes képet kíván adni a szenvedélybetegségek előfordulási formáiról, számos újdonság várja a látogatókat. A Kultiplex ad otthont az "élő könyvtárnak", ahol szenvedélybetegségből kigyógyult vagy kigyógyulni vágyó betegekkel beszélgethetnek az érdeklődők. Ugyanitt beszélgetések és filmvetítések lesznek, valamint az évek óta egyre népszerűbb tánc és pszichodráma is helyet kap a programban.

Az élet szépségei

"Az élet szépségei a drogokkal szemben" című előadássorozat arra kíván rámutatni, hogy akkor nem válunk a szenvedélyek rabjává, ha megtaláljuk a "szenvedélyektől szabad" élet értékeit. Ehhez a gondolatkörhöz kapcsolódik néhány film is a mozitermekben vetített fikciós- és dokumentumfilmek közül.

Az egynapos program idején a közönség nemcsak egy adott betegség, terület szakértőinek előadásából okulhat-tanulhat, hanem a problémákhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéseken megfogalmazódó véleményekből is szert tehet újabb tudásra, és az előadások végén személyesen is feltehet kérdéseket a szakembereknek. Az idén a munkafüggőség mellett szó lesz a munkáról, mint örömforrásról, és az érdeklődők részt vehetnek egy "Nevető Jóga" órán is.

A Corvin közbe meghirdetett koncertek (fellépett volna többek közt Varga Zsuzsa és a Stopsonic, a Ludditák és a Supernem) a várhatóan esős idő miatt elmaradnak.