Fieszta-körkép

2002.12.28. 12:33
Ha Önt csak 2003-ban szedik elő a csocsóasztal alól egy pszichotikus rezesbanda és egy Csubakka-jelmezt viselő, ivócimborának látszó tárgy társaságában, akkor valószínűleg teljesítette az általunk ajánlott szilveszteri túlélő túra jelentősebb állomásait. Nézzen körül!

Kezdjük az estét a Kultiplexben! Itt este 10-től egészen január 2. hajnalig monstre Tilos Party lesz a visszatérés jegyében. A bulin fellép a 100 tagú Tilos dj-zenekar, két helyszínen, egymás után, libasorban. Tilos- és WiW-közeli buli lesz a városligeti Olof Palme Házban. Naga, Lee N'Gum, Arabsanyi és Infragandi után a Titusz-Tadeusz duó is megtekeri a bakeliteket.

Tuti tipp
Akinek még mindig lövése sincs, merre induljon bele az éjszakába, annak szívből ajánljuk a hagyományos előszilveszteri bulit a Lovin. Itt mindenkinek lecsöppen egy-egy házibuli cím, ingyen belépő, forró tea, akármi. Ne szégyenkezzen, mi is így kezdtük!
A Hysteria Fesztivál hagyományait folytatva idén új helyszínen és új néven, az AXEtázis Bónusz Partyn várják a bulizni vágyókat a főváros legnagyobb szilveszteri rendezvényére. December 31-én a SAP- és Körcsarnok területén a tengerentúli, az európai és a hazai partiélet ismert reprezentánsai pörgetik át a vendégeket az új évbe. A progresszív techno bulin a brit The Advent, az Egyesült Államokból érkező Damon Wild, a portugál Wla Garcia, a német Jescho Schuck és a Bécsből meghívott Felipe mellett a hazai élvonal - Hot X, Budai, Igor Do´urden, Jay Cortez, Newl, Lewi - pörgeti a lemezeket. A Körcsarnokban a trance és house szerelmesei a brit triász, dj Spooky, Oliver Macgregor, Rich Keen mellett szintén hazai sztárok - Tommyboy, Kühl, Clark, Randall, Schön - zenéjére búcsúztathatják az óévet. >>Részletek

Az Ernst Múzeum és a Bábszínház után most a Gödör Klubban (Budapest V., Erzsébet tér) tartják a legendás Rózsa presszó-szilvesztert. A 19 órai kapunyitást irodalmi szkander köveeti, amelynek párbajbírója: Karafiáth Orsolya, címe pedig: Lenyomja-e Terézanyu Terézaput? A Terézanyuk: Bárdos Deák Ági, Erdős Virág, Nagy Gabriella és Szilágyi Szilvia (Sisso) lesznek, a Terézapuk pedig: Harcos Bálint, Jánossy Lajos, Király Levente és Sáringer Károly. 21.00-kor kezdődne az Elektrik Bugi Kommandó, a legendás lóbanda szilveszteri bosszúattackja, majd egy hirtelen stílusváltással vérpezsdítő balkáni zenét játszik minden korosztálynak a Söndörgő zenekar. Az éjfélen való laza átmenetet 23.00-tól a Szilvási Gipsy Folk Band muzsikája biztosítja. Aztán Bekő Laci nyomja a már rég halottnak hitt, ámde ütős slágereket. Egykor még Lucia is hastáncol egyet.

A Pótkulcsban (Csengeri u. 65/B) Szilvesz-Teri címmel nyilvános házibuli lesz, ahol 21.00-tól a Batyi Gipsy Band szórakoztat cimbalommal, nagybőgővel, hegedűvel. Szerencsehozó kismalacok (marcipán), tombola, pezsgőfolyam, tánc, lencse, virsli, mézes pálinka minden menynyiségben, és hajnalban féllábon-álló verseny az udvaron.

Metálosok menjenek a PeCsába (Bp. XIV., Zichy M. u. 14.). Itt 14.00-kor kezdődik a Fémszilveszter, ahol az Auróra, a Cool Head Clan, a Monastery és a Wisdom fog játszani, és a Moby Dick lesz az est fémpontja. Az Old Man´s Music Pub felé (Bp. VII., Akácfa u. 13.) meg a blues-fanok induljanak, mert ott a Muddy Shoes koncertezik és Rudi Show szórakoztat. >>Részletek

A Zeneakadémia nagytermében (Bp. VI., Liszt F. tér 8.) 23.00-kor szilveszteri koncertet ad az Amadinda ütőegyüttes és Presser Gábor. Vendégeik lesznek: Vigh Andrea hárfán és Karácsony János gitáron. A másnapi, 19.30-kor kezdődő újévi koncert házigazdája a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara. A repertoáron: Liszt, Mendelssohn, Brahms, J. Strauss, Schubert és Dvorák. >>Részletek

A Toldi mozi újjávarázsolt kávézója (Bp., V., Bajcsy-Zs. út 36-38.) szintén nem maradhat ki az ünneplésből: Litera-előszilvesztert tart 30-án 20.00-tól, ahol többek között tiszteletét teszi Garaczi László és Para-Kovács Imre és Legát Tibor, meg sokan mások, hogy szerv-dialógusokat folytassanak. Szilveszter napján pedig 21.00-tól a bicajos futárok hagyományos Csótányderbijével indít a program, ahol lehet utolsó fogadásokat kötni, majd a Karabély zenekar és a Special Gizda játszik. Aztán dj Barba és Gólem lemezire mehet a tánc.

Kereken 2002 forintért lehet majd egy napig szilveszterezni a Millenáris Park egész területén, ahol december 31-én a G épületben, a Fogadóban 20.00-tól Boban Markovic vidám balkáni beindítójával és lélekmelegítőkkel kezdődik a program. Utánuk 21.15-től Besh o´ Drom, Amorf Ördögök és Le Biscuit szövetkeznek. Éjféltől az ajándék pezsgő után Kispál és a Borz, aztán az Energy Gipsy Band + dj Mango adja a Rádió Š élő sávját, innentől kezdve pedig a Rádió Š-s dj-k adják majd egymásnak a lemezjátszót. A Padláson 20.00-tól hajnalig felnőttjátszóház lesz. >>Részletek