Göttinger a legelmélyültebb rendező

2008.09.18. 09:06
A XIV. Alternatív Színházi Szemle fődíját a Tünet Együttes kapta az Alibi című előadásért.

A kedden véget ért színházi szemlén, amin első alkalommal adott otthont Debrecen, a zsűri négy kategóriában jutalmazta a résztvevőket: a fődíjon kívül a legjobb rendezésért, és a színpadi jelenlétért is kiosztottak elismerést, és egy különdíjat is átadtak.

A szemle fődíját elnyert Tünet Együttes Alibi című előadása a zsűri indoklása szerint komplex módon használta fel a különböző színházi és kommunikációs eszközök nyújtotta lehetőségeket, az alternativitás tiszta és természetes jelentését adva.

A legjobb rendezés díját Göttinger Pál kapta az "a.N.N.a." című előadás "invenciózus, elmélyült elemzésen nyugvó" rendezéséért. A színpadi jelenlétért járó díjat Deák Emese érdemelte ki, az Élőkép Társulat Végtelen című produkciójáért.

A zsűri a különdíjat - a Fővárosi Önkormányzat díját - Gergye Krisztián Társulatának adományozta, a Melankólia című előadás "nagy ívű zenei összeállításáért és kivitelezéséért, és a zene kiváló táncdramaturgiai alkalmazásáért".

A XIV. Alternatív Színházi Szemlét, amelynek célja, hogy összegyűjtse, bemutassa és díjazza az adott évben független színházi területen, különböző műfajokban született alkotásokat, szeptember 12. és 16. között rendezték meg a cívis városban.