Mobilszínházak érkeznek Budapestre

2006.05.04. 16:30
Flashmob-konferencia, kortárs tánc és konténercirkusz nem csak ínyenceknek.

Anyák Napján érkeznek Budapestre és egy hétig adnak helyet színes művészeti programoknak a mobil konténerekből álló Mobil Stúdiók a Jövő Házánál és a Moszkva téren.

A szerkesztő, beszélgető és élő konténer-stúdióból álló Mobil Stúdiók Belgrád és Pozsony után érkezik május 7-én Budapestre, a dobozokban mindenhol a helyi művészek készíthetnek előadásokat. A három, egyenként tíz négyzetméteres konténert a Jövő Háza (volt Millenáris) előtt, valamint a Moszkva tér egy részén állítják fel, és az úgynevezett nomád multimédia platform első este cirkuszi, színházi és kortárs tánc-előadást ad. A vidám ünnep keretében dobzene és tűztánc is szórakoztatja majd az alternatív anyák napjára kilátogató közönséget.

A nemzetközi kulturális projekt keretében május 7-én napközben a Katlan Csoport szervezésében az Alternatív Cirkusziskola növendékeivel bárki kipróbálhatja a cirkuszi mutatványokat a Jövő Házánál, a Moszkva téren pedig a Tamaragold Company rendhagyó előadása lesz megtekinthető.

A hazai kortárstánc egyik legelismertebb koreográfusa, Horváth Csaba Lég című rövid kortárstánc előadásához, valamint a Színház és Filmművészeti Egyetem színész hallgatóinak zenés előadásához a díszletet maguk a konténerek adják.

Az ingyenesen látogatható programsorozat első napján a beszélgető stúdióban Bíró Dénes vezetésével az interneten keresztül szerveződött, Nyugati téri párnacsatáról ismert FlashMob mozgalomról és a Mobil Stúdióról vitatkoznak.

A rendezvény keretében egy héten át videó- és hanginstallációkkal, fotókiállításokkal, vetítésekkel, előadásokkal és beszélgetésekkel töltik meg a konténereket, mielőtt azok tovább utaznak lengyelországi Gdansk felé.