Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Mobilszínházak érkeznek Budapestre

2006.05.04. 16:30
Flashmob-konferencia, kortárs tánc és konténercirkusz nem csak ínyenceknek.

Anyák Napján érkeznek Budapestre és egy hétig adnak helyet színes művészeti programoknak a mobil konténerekből álló Mobil Stúdiók a Jövő Házánál és a Moszkva téren.

A szerkesztő, beszélgető és élő konténer-stúdióból álló Mobil Stúdiók Belgrád és Pozsony után érkezik május 7-én Budapestre, a dobozokban mindenhol a helyi művészek készíthetnek előadásokat. A három, egyenként tíz négyzetméteres konténert a Jövő Háza (volt Millenáris) előtt, valamint a Moszkva tér egy részén állítják fel, és az úgynevezett nomád multimédia platform első este cirkuszi, színházi és kortárs tánc-előadást ad. A vidám ünnep keretében dobzene és tűztánc is szórakoztatja majd az alternatív anyák napjára kilátogató közönséget.

A nemzetközi kulturális projekt keretében május 7-én napközben a Katlan Csoport szervezésében az Alternatív Cirkusziskola növendékeivel bárki kipróbálhatja a cirkuszi mutatványokat a Jövő Házánál, a Moszkva téren pedig a Tamaragold Company rendhagyó előadása lesz megtekinthető.

A hazai kortárstánc egyik legelismertebb koreográfusa, Horváth Csaba Lég című rövid kortárstánc előadásához, valamint a Színház és Filmművészeti Egyetem színész hallgatóinak zenés előadásához a díszletet maguk a konténerek adják.

Az ingyenesen látogatható programsorozat első napján a beszélgető stúdióban Bíró Dénes vezetésével az interneten keresztül szerveződött, Nyugati téri párnacsatáról ismert FlashMob mozgalomról és a Mobil Stúdióról vitatkoznak.

A rendezvény keretében egy héten át videó- és hanginstallációkkal, fotókiállításokkal, vetítésekkel, előadásokkal és beszélgetésekkel töltik meg a konténereket, mielőtt azok tovább utaznak lengyelországi Gdansk felé.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.