Szűcs Attila összegyűjtött buborékjai

2007.10.03. 12:26
Szűcs Attila képeiért okkal lelkesednek a gyűjtők, a szakma és a közönség, akik péntektől végigszörfölhetnek a festő két évtizedes termésén. Bubble Memory a WAX-ban.

Először nyílik retrospektív kiállítása a középgenerációba tartozó, de máris nagy sikerű festőnek, Szűcs Attilának. Szűcs munkái nem csak a szakma, de a közönség és a műgyűjtők körében is népszerűek, ami nem meglepő, hiszen a festő technikai precizitását ötvözi az esztétikummal, képein egyszerre szerepelnek a magas- és populáris kultúra tárgyai és jelenségei.

Foglalkozik a 20. századi történelem és a természettudományos kísérletek emblematikus szereplőivel, és idézetté vált filmes beállításokkal is.

Szűcs festészetét a filozofikus meditáció és látványosság, a nosztalgia és irónia párhuzamos jelenléte teszi egyedivé.

Klikkeljen további festményekért

Az életmű tematikus blokkokban jelenik meg a tárlaton. A kollektív emlékezet blokk a náci Németországot, a holokausztot, a Kádár-korszakot és a szocialista mindennapok szereplőit idézi meg. A Fény és imagináció a festő látás tudománytörténete iránti érdeklődéséről beszél, míg a Vakfolt a lelki folyamatok és a vizuális érzékelés kettéválását vizsgálja. A kiállítás címét is adó Buborékmemória az elmúlt három év munkáiból összeállított válogatás. Az ismerős figurák és jelenetek buborékokba záródva jelennek meg, a témát teljesen új környezetbe és síkra emelve ezzel.

Az ACAX Kortárs Képzőművészeti Iroda kiállítása abban a WAX Kultúrgyárban nyílik pénteken, ahol Nagy Kriszta retrospektív tárlata kavart viharokat tavasszal.

WAX Kultúrgyár , József Attila u. 4-6.
2007. október 6 - november 18.
megnyitó: 2007. október 5. 19h
megnyitja: Páldi Lívia, a Műcsarnok főkurátora