Titkos átjáró a TÁP-színházban

2005.06.08. 17:03
Zárt mesevilág, munkára kényszerített gyerekek és fura lények a TÁP-színház mesedarabjában.
Pipora - a zárt világ címmel Oláh Judit mesedarabját az Aranytíz Teátrum színpadán mutatja be június 9-én és 10-én délután három órakor a TÁP Színház. Az előadás főbb szerepeiben Parti Nóra, Kovács Ferenc, Rezes Judit, Janklovics Péter és Szabó Győző látható.

TÁP A történetben egy férfi visszaemlékezik a gyermekkorában megtörtént kalandos eseményre, amikor a szomszéd kislánnyal rábukkannak egy elzárt mesevilág bejáratára a nagyszülei pincéjében. Ez a mesevilág Pipora, melyet technikai és civilizációs fejletlensége miatt felbőszített és elégedetlen uralkodó, Szörnyűg elzárt az emberek elől és alattvalóit mély álomba ringatta. Ő maga az emberek közé menekült, házat épített meseországának kapujára és így tengette életét, mígnem saját unokája - a tiltás ellenére - a pincébe szökött és felfedezte a titkos átjárót.

Itt kezdődik a két gyermek kalandja Piporában: szétválasztják, majd különböző munkákra kényszerítik őket, mindenféle természetellenes és fura lénnyel találkoznak. Pipora lakói mély álmukból felébredve nem tudnak mit kezdeni a két jövevénnyel, hisz ők maguk is nehezen térnek vissza a mindennapi kerékvágásba. Szörnyűg (a nagyapa) is visszatér az országba, és arra kényszeríti a lakosságot, hogy segítsenek megleckéztetni a két szökevényt.

Pipora - a zárt világ (mese)
Írta: Oláh Judit
Bemutató: 2005. június 9-10, 15 óra, Aranytíz Teátrum
Ajánlott: 6-12 éves korig