Festmények Tyereskovától

2001.10.04. 11:02
Mától a nagyközönség számára is látogatható Nagy Kriszta festőművész kiállítása. Sokan nemcsak a galériákból ismerhetik őt, hiszen Tyereskova néven 1989 óta koncertezik zenekarával.
Nagy Krisztával azok is találkozhattak már, akik látták tavaly készült óriásposzterét, amelyen fehérneműben hirdeti "Kortárs festőművész vagyok.". Kriszta ezzel a munkájával arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a reklám elengedhetetlenül fontos a művészeti piac területén is. Szerinte egy-egy festő csak megfelelő kommunikáció segítségével adható el, ismertethető meg a közönséggel.

Kortárs festőművész vagyok
"Tyereskova" a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának tagja. Céljuk olyan művészeti kommunikáció meghonosítása Magyarországon, amely a mainál nyitottabb a társadalom irányába. Nagy Kriszta és kortársai műveik elkészítésekor előszeretettel használják a digitális technikát, ezért képeik gyakran jelennek meg óriásplakátokon, számítógépes- és fotóinstallációkon.

A művészettörténészek szerint Nagy Kriszta legújabb festményei remixek. Saját munkáinak személyes elemei együtt szerepelnek a globális, popkultúra vizuális tömegcikkeivel, tetoválásokkal, japán képregénymotívumokkal. A most nyíló kiállításra mindazok bátran ellátogathatnak, akik kedvelik a "könnyen fogyasztható" képeket.

Deák Erika Galéria
VI.ker Jókai Tér 1.
A kiállítás megtekintehtő: 2001 október 5. - 2001 november 17.