Tér-Film-Zene Fesztivál Szegeden

2007.06.28. 22:07
Péntektől egészen augusztus 20-ig minden nap kulturális rendezvényekkel, a szabadtéri játékok előadásaival és a Tér-Film-Zene Fesztivál programjaival várják a látogatókat Szegeden, közölte Herczeg Tamás, a szabadtéri játékok igazgatóhelyettese csütörtökön a Tisza-parti városban.

A Tér-Film-Zene Fesztivál a fővárosban már évek óta sikerrel fut, az idén Szegeden is bemutatkozik: két hónapon át hazai és külföldi filmcsemegéket kínálnak minden korosztálynak a Dóm tér szomszédságában, mondta a kulturális szakember a programot bemutató sajtótájékoztatón.

A Dóm téri előadások és főpróbák napjain a fesztivál szünetel, és az esőnapokra sincs előzetesen meghirdetett program, de amennyiben nem játszanak a szabadtéri játékok színpadán, az előző hét kedvenceiből láthat majd ismétlést a közönség.

Tavaly augusztusban már a két fesztivál együttműködött, ekkor a Bánk bán előadását több ezren láthatták óriáskivetítőn, és a program az idén is ezzel a produkcióval zárul, közölte az igazgatóhelyettes.

Zentai István, a Tér-Film-Zene Fesztivál szervezője elmondta, a műsor öt blokkra tagolódik. Délután családi filmeket vetítenek, a közönség például itt láthatja először a magyar-német koprodukcióban készült, Lenny és Tweek című animációsfilm-sorozatot. Este 6 órától zene- és táncfilmek következnek, majd az idén ötvenéves köztelevízió rövid összeállítását, 8 órától játékfilmeket, este 10-től pedig némafilmeket vetítenek.

A fővároson kívül, ahol július 6-án kezdődnek a programok, ebben az évben kísérleti jelleggel Pécsett, Debrecenben és Győrben is bemutatkozik a Tér-Film-Zene Fesztivál, közölte a szervező.