Natália
-3 °C
8 °C

Spiccel, nem spicces

2000.08.09. 15:23
Biztos nem mélázik el a hátfájós, derekán liffegő úszógumival izzadságban fürdő honpolgár a Gellért-tér közelében táblákon olvasható rövidítés - IDMC - értelmén, pedig, ha követné a nyilakat a Műszaki Egyetemig, még visszatérhetne a hite az ifjúi test feltámadásában. Az International Dance and Movement Centre nyári Tánc és Mozgásműhelyének kurzusain augusztus 3-16. között tizenkét napig kedvére táncolhatna és különböző közkedvelt táncstílusokat tanulhatna neves külföldi mesterek segítsévével.

Biztos nem mélázik el a derékfájós, az izzadságban derekán úszógumival fürdő délbudai honpolgár a Gellért-tér közelében táblákon olvasható rövidítés - IDMC -értelmén, pedig, ha követné a nyilakat a Műszaki Egyetemig, még visszatérhetne a hite az ifjúi test feltámadásában.

Nyamvadt 6.600.-Ft +1.300 Ft-ért befizethetne az International Dance and Movement Centre nyári Tánc és Mozgásműhelyének valamelyik kurzusára, hogy augusztus 3-16. között tizenkét napig kedvére táncolhasson és különböző közkedvelt táncstílusokat tanuljon neves külföldi mesterek segítségével.

A jazzt Gilbert Passe-Coutrin, a flamencot Gertraud Maar, az afrót Flora Théfaine, a tangót Hernan Toledo, a stepp táncot Kurt Albert vezeti elő. Workshop-nak hívják az ilyesmit, angolszász mintára szerveződik immár 15 éve a Budapesti Műszaki Egyetem épületében, a végén - augusztus 16-án - még záró Gálaestet is tartanak az aulában, amely minden évben remek hangulatú, revűhöz hasonlatos látványosság. Afro-, flamenco- és hangzatos step-táncosok váltják egymástm de az idei program szerint a komolyabb műfajok - színházterápia (Georges Baal) és mozgásszínház (Lina Savatore) - is képviseltetik magukat.

Ott jártamkor a színházteremből furcsa zajok szűrődtek ki, csattogás, gurgulázás, brekegés-féle, az ilyesmi bizonyára jellemző a színházterápiás workshopokra. Mulatságos az egyetem komor lépcsőin tréningben és steppcipőben jókedvűen parádézó résztvevők látványa. Néhány éve az egyik japán buto-mester az egész egyetemet és a környező utcákat önhatalmúlag bevonta a játékba, két órás lassított Buto-járásban kellett eljutni a Gellért térig és vissza. Tanulják csak meg a magyarok, mi az a Buto! ( Akik végigcsinálták, valamit biztos megsejtettek belőle, ha másból nem, a másnapi izomlázból, vagy az azonnal jelentkező izomgörcsökből.)

Résztvenni e workshopon áldozattal is jár: aki ide jön, megfosztja magát egyebek mellett a ma divatos nyári fesztiválok élményeigtől. Míg mások buliznak, isznak, ölelnek, ő izzad, fárad, tanul. Aki spiccel, nem lehet spicces. De azért ne sajnáljuk: aki ezt választja, tudja, hogy mit csinál.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.