Salamon
7 °C
13 °C

Zsidó Nyári Fesztivál országszerte

2001.07.24. 12:02
Egy hónap múlva a Győri Balett előadásával veszi kezdetét a Zsidó Nyári Fesztivál, az Életfa című produkciót az eseménysorozat előestéjén, augusztus 25-én mutatja be az együttes a budapesti Wallenberg-emlékparkban, a holokauszt áldozatainak tiszteletére állított Emmanuel-emlékfánál.
A fesztivált negyedik alkalommal rendezi meg a Budapesti Zsidó Hitközség Idegenforgalmi és Kulturális Központja. A szeptember 2-áig tartó eseményhez Budapest mellett immár nyolc vidéki nagyváros - Szeged, Pécs, Kaposvár, Nagykanizsa, Veszprém, Székesfehérvár, Miskolc és Debrecen - csatlakozott.

Az előzetes program szerint a győri társulat bemutatóját követően utcabált tartanak az előadás helyszíne közelében, a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl téren, ahol az egy hét során könyv- és kirakodóvásárral várják az érdeklődőket.

Az eseménysorozat hivatalos nyitórendezvénye augusztus 26-án A zsinagóga hangjai című hangverseny lesz, amelyet a lyoni és a hamburgi katedrális énekkara ad világhírű kántorművészek közreműködésével a Dohány utcai zsinagógában.

A műsoron zsidó származású magyar, német és francia zeneszerzők művei szerepelnek. E templom lesz a helyszíne a későbbiekben Handel "Judás Makkabeus" című oratóriuma előadásának, s ott ad műsort "Klezmer és a színház" címmel a Budapest Klezmer Band.

A Zsidó Nyári Fesztivál eseményeként a Budai Várban operett-, illetve musicalgálát, a Művész moziban izraeli filmnapokat, a Budapest Galériában pedig " Nekem szülőhazám " címmel képzőművészeti kiállítást rendeznek.

Operabemutató is gazdagítja a programkínálatot: Donát Ede "Szulamith" című zeneművét a Thália Színházban láthatja-hallhatja a nagyközönség.

A fesztivál zárónapján ifjúsági napot és utcabált tartanak a Bálint Zsidó Közösségi Házban. A rendezvénysorozat hangversennyel zárul a Magyar Állami Operaházban.

A vidéki nagyvárosok közül Székesfehérváron, Kaposvárott és Miskolcon a Pannónia Klezmer Band lép fel, s lesznek klezmer-koncertek Nagykanizsán és Veszprémben is.

A szegedi zsinagógában A hagyomány hangjai címmel tartanak hangversenyt, a Debreceni Csokonai Színházban Zsidó romantika címmel lesz előadás, a pécsi zsinagógában pedig Fellegi Balázs és barátai adnak koncertet.

  • Győri házak a térképen, keress legszebb családi házak között.
  • Sopronba költöznél? Keresd meg a legszebb házakat sopronban
  • Albéletek Győrben az Otthontérképről!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!