Pornószínésznő kérdezhetett az RTL Klubon Gyurcsánytól

2005.06.12. 13:02
Ismét pornószínésznő került az RTL Klub gépezetébe: a Házon kívül című politikai műsorban egy vajdasági születésű magyar lány kérdezte Gyurcsány Ferenc kormányfőt az állampolgárságról. Bata Tünde Yvett Balcanóként több pornófilmben is szerepelt. A kereskedelmi tévé elismerte, hogy erotikus modellkedésről tudott, és erről tájékoztatták a kormányfőt is, aki ettől függetlenül fontosnak tartotta a lány kérdéseit.

Egy pornószínésznővel beszélgetett Gyurcsány Ferenc kormányfő az RTL Klub Házon kívül című politikai műsorában, amelynek csütörtöki különkiadásában egy talkshow keretében oszthatták meg a jelentkezők a miniszterelnökkel gondjaikat.


Balra Tünde, jobbra Yvette (Forrás: Machomedia)

A Bata Tündeként bemutatkozó lányt nem az RTL Klub stábja, hanem a legkulturáltabb magyar pornóblog, a Machomedia szakemberei szúrták ki. A zentai születésű vajdasági lány, aki Yvette Balcano néven szerepelt több pornófilmben is, a magyar állampolgárságról kérdezte a miniszterelnököt.

Bata Tünde többek között arról a nonszensz helyzetről faggatta a kormányfőt, hogy a vajdaságiaknak miért kell esetenként éveket várni a magyar állampolgárságra, és a nemzeti vízum, mire jó, ha semmire. Gyurcsány válaszában a december 5-ei kettős népszavazás után beígért új bevándorlási rendszer részleteiről beszélt.

Az RTL Klubot kereskedelmi televíziót a Való Világ című valóságsója miatt már érte az a vád, hogy szándékosan keresik a bevállalós szereplőket, és bár ezt tagadta a televízió, több szereplőről is kiderült, hogy nem a műsorban kapta el őket a meztelenkedési vágy először.

Nem hülye

Talán a pornószínészi szakma elismertségét jelzi, hogy a "hülyéket", akik Gyurcsánynak a Marsi Anikó dekoltázsáról való véleményéről vagy a kormányfő édesanyjáról érdeklődtek volna, a kereskedelmi televízió előzőleg kiszűrte, Tünde viszont bekerült abba a 30-ba, akiket ezer jelentkező közül választottak ki.

A Eurobabe pornófilm-adatbázis öt olyan filmről tud, amelyben Yvette Balcano szerepelt. A külföldi filmekben Thundyként is felbukkanó lány többek között az Ass Wide Open 4 (Tágra nyílt segg 4.), a Down Your Throat 4 (Le a torkodon), illetve a Killer Grip 2 (Gyilkos fogás) filmekben játszott.

A műsor készítésekor az RTL Klub szerkesztői számára csupán az derült ki, hogy a lány erotikus fotózást csinált már korábban. Erről nem is Bata Tünde számolt be nekik, tájékoztatta az Indexet Kováts Mihály a műsor szerkesztője.

A televízió, majd a Miniszterelnöki Hivatal is úgy döntött, hogy Bata Tünde szerbiai magyarként érvényes kérdéseket tehet fel a miniszterelnöknek függetlenül attól, hogy tudomásuk szerint aktképeken szerepelt. Így "fontos kérdéseit" feltehette a miniszterelnöknek, mondta el Batiz András kormányszóvivő az Indexnek.