Marad nagyfelbontású az m1 és az m2

2009.02.16. 13:52
Az Antenna Hungária Zrt. február végéig meghosszabbítja az m1 és m2 csatorna kísérleti HD-sugárzását a MinDig TV földfelszíni digitális platformon.

Az MTI korábban beszámolt arról, hogy az Antenna Hungária Zrt. (AH) 2008. december 23-ától egy hónapig kísérleti jelleggel elérhetővé tette az m1 és m2 programját a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében. Mindkét program előfizetési díj nélkül, HD-felbontásban érhető el Budapest körzetében az 55-ös, Kabhegy körzetében a 64-es, Szentes körzetében pedig a 60-as csatornán.


A kísérleti sugárzás sikeres végrehajtásának köszönhetően a Magyar Televízió és az Antenna Hungária közötti egyeztetések pozitívan zárultak, az AH jelenleg az MTV kedvező döntését várja arról, hogy csatlakozik a platformhoz. Az AH adatai szerint Magyarországon eddig már több százezer, HD-adások vételére alkalmas televízió talált gazdára és a kereslet a karácsonyi szezonban is kimagasló volt. A Screen Digest brit médiapiac-kutató intézet előrejelzése alapján 2012-re a magyar háztartások 73 százaléka rendelkezik majd HD-képes készülékkel.