A krimik vonzzák a szemet

2009.02.25. 14:07 Módosítva: 2009.02.25. 15:18
A karateszínész és a Karib- tenger kalózai sokat hoztak az RTL Klubnak. A csatorna megtartotta vezető pozícióját, sőt tetézte korábbi nézettségi eredményeit. A Tv2-n a múlt héten pénteken először jelentkező pokerstars.hu még nem szerepelt túl jól, de a Donnelly- klán sorozat megduplázta nézettségét.

Múlt héten pénteken új műsorral jelentkezett a Tv2. A Pokerstars.hu mellett még több változást is tervez a csatorna. A celebek kártyapartiját nem követte túl nagy érdeklődés, de szerdán a Donnelly- klán nagyot kaszált a Tv2-nek. Részben ennek is köszönhető, hogy a csatorna megnyerte a szerda este a nézettségi versenyt. Hétfőn szintén keményen ringbeszállt ugyanezért a címért. Az RTL Klub az esti és a hétvégi műsoraival szerepelt erősen, ami nézettség-növekedést hozott.

A Nacsa Olivér, Korda György és Balázs Klára vezette első pókerezést a tévénéző kereskedelmi korcsoport 17,5 százaléka követte. A hasonlóan későn jelentkező Donelly - klán viszont a korábbi héten elért 16 százalékos nézettségét 30,5 százalékosra tornázta fel a kereskedelmi korcsoportban.

Menő- krimi

A szerda estét a Tv2 nyerte, de nemcsak a Donelly testvéreknek köszönhetően, hanem az azt megelőző két filmnek is. A Doktor House (33,4 százalék) és a Shark - Törvényszéki ragadozó (35,6 százalék) is magas nézettséget ért el. Az RTL Klub felhoztala, a Támad a nap (21,7 százalék) és Az egység (21,4 százalék) kikapott rendesen.

A Tv2 krimi- hétfőjéből az NCIS- Tengerészeti helyszínelők tartja magát (34 százalék), amivel messze lenyomta az RTL-es A mentalistát (22,7 százalék). A Gyilkos számok (25,5 százalék, Tv2) és a Dr. Csont (26,1 százalék, RTL Klub) már fej- fej mellett haladt a versenyben, majd a újra a Tv2 nyert a Különleges ügyosztállyal (25,4 százalék).

A krimik annyira jól futnak, hogy amikor a rivális csatorna nem rukkol elő hasonló filmmel, akkor egyértelműen eldől ki nyeri az estét. Így volt ez múlt héten pénteken is, amikor az RTL Klubon a New York-i helyszínelők (29,2 százalék) és a Gyilkos elmék (29,4 százalék) ment, a Tv2-n pedig a Farkangyal (21,2 százalék).

A Tv2 hétfői és szerdai sikereik mellett kissé visszaesett. Az AGB Nielsen mérése szerint a csatorna 1,2 százalékos nézettségcsökkenésével párhuzamosan az RTL Klub 3,8 százalékkal jött fel az előző héthez képest. A két kisebb csatorna az m1 és a Viasat3 is gyengébben szerepelt a múlt héten.

8. hét
7. hét

Chan és a kalózok

Az RTL Klub erősödése annak köszönhető, hogy a legtöbb estét és a hétvégét megnyerte. A csatorna legnézettebb műsorai szombatra és vasárnapra estek. A Karib - tenger kalózai vasárnap este a tévét néző kereskedelmi korcsoport 38 százalékát marasztalták az RTL-en, az azt megelőző Cobra 11 német zsarus sorozat 37,2 százalékukat. A heti adag Jackie Chan is meglepően sokat hozott az RTL Klubnak, a szombat esti Csúcsformábant a kereskedelmi korcsoport tévénézőinek 35 százaléka követte. De nem csak este szerepelt jól az RTL, sokat hozott a csatornának az Apafej is (32,7 százalék) szombat délután. Emellett magas nézettséggel szerepelt a Fábry show csütörtökön este (33 százalék, RTL Klub).

Az esti műsorok mellett a csatorna továbbra is erős a naponta jelentkező műsorokban. A Vacsoracsata feljött, a teljes tévénéző korosztályban átlagosan egymillió 760 ezres nézőszámot ért el. Ezzel maga mögé utasította a Fókuszt és a Barátok köztöt is.

8. hét
7. hét

A Tv2 délutáni beszélgetős műsora, a Joshi Bharat a korábbi eredményéhez képest gyengébben szerepelt a teljes tévénéző korosztályban. A kereskedelmi korcsoport tévénézőit két nap kivételével meg tudta tartani a lélekbúvár a Tv2-nek, csütörtökön és pénteken inkább a Mónika show vitte el a nézőket. Ennél jobban csak a Bostoni halottkémek és Győzike között ingadoznak délutáni tévézők.

8. hét
8. hét