Megválik a gyengéktől az RTL Klub

2009.03.03. 12:12 Módosítva: 2009.03.03. 22:16
A tévénézők Győzike show-nál jobban kedvelték a Tv2 délutáni sorozatát, a Bostoni halottkémeket. Sarah Connor krónikái ingadozó nézettségével szintén nem állta ki a próbát az RTL-en. A csatorna most megválik a reality műsortól és az akció-sorozattól. A Tv2-n a krimi-hétfő erős, az RTL KLubon pedig a Vacsoracsata tarol.

Az RTL Klub 2,3 százalékpontot veszített főműsoridős nézettségéből az előző héthez képest, annak ellenére, hogy hétvégén is erősen szerepelt és megnyerte a 18 és 49 év közötti korosztályban az összes estét. Az eddigi nézettségi eredmények alapján a csatorna kisebb átszervezést tervez a műsorstruktúrában.

9. hét
8. hét

Hétfőnként általában a Tv2 erősebb a krimikkel. Az RTL Klubon A mentalista (24,6 százalék), és a Dr. Csont (26,5 százalék) múlt héten is alul maradt az NCIS-szel (29 százalék) és Gyilkos számokkal (27,7 százalék, Tv2), meg persze a Különleges ügyosztállyal (25.6 százalék, Tv2) szemben. Az RTL a hétfő esti programját a Miami helyszínelőkkel próbálják majd erősíteni.

Győzike, Sarah repül

A mentalista pedig átkerül kedd estére, mert a Sarah Connor krónikái sem szerepel jól. Az akció-sorozat múlt héten sem tudta megtartani a tévénéző kereskedelmi korosztályt (17,3 százalék) az RTL-nek a Barátok közt után. A sorozat korábbi eredményéhez képest (27,9 százalék, 7.hét) ez valóban visszalépés.

Heti rendszerességgel figyeltük a délutáni párbajt a két kereskedelmi csatorna között, amiben gyakrabban aratott győzelmet a Tv2 a Bostoni halottkémekkel. A Joshi Bharat felzárkózott a rivális Mónika show-hoz, sőt nem egyszer jobb nézettségi eredményeket mutatott. Győzike viszont legtöbbször gyengébben teljesített, mint a Bostoni halottkémek. Ez történt a múlt héten is:

9. hét

Kék levest vacsorára

Az RTL Klub már nem csak a Barátok köztnek köszönheti az első helyet. Több hete a Vacsoracsata stabil, sőt egyre növekvő átlagos nézettsége lendít nagyot a csatornán. Az AGB Nielsen mérése szerint a Barátok közt és a Fókusszal fej-fej mellett halad. Mindkét naponta jelentkező műsor megelőzi a rivális csatorna műsorait, a délutáni lelkizést Joshi Bharattal, a Tv2 szappanoperáját és főzős műsorát is. Bár Joshi mellett a Jóban rosszba és a Hal a tortán is jobb eredményt ért ért el, mint a hetedik héten.

9. hét
8. hét

Az RTL Klub a Vacsoracsata mellett Az utolsó gyémántrablással kaszált igazán nagyot. A vasárnap esti film a tévéző kereskedelmi korcsoport 38,1 százalékát érdekelte. A szingli Bridget Jones szerencsétlenkedésén és kék levesén jóval kevesebben mulattak (21,6 százalék, Tv2).

Hétvégén nem volt töretlen az RTL Klub sikere. A szombat délutánt még a csatorna nyerte az Eltüntnek nyilvánítva (19,4 százalék) és a Spionfiókával (27 százalék), este azonban a Pofa be! (28,5 százalék) a Tv2-re csábította a kereskedelmi korcsoport tévénézőinek többségét (28,5 százalék). Végül a Túl mindenen akciófilmmel (27,7 százalék) újra átvette az RTL Klub a vezetést, és az egész estét is megnyerte.