Rudi és Baló megint tévéelnök akar lenni

2009.03.03. 12:28 Módosítva: 2009.03.03. 12:32
Az egykori tévéelnök ötödszörre sem unta meg, de új pályázóként indul a posztért Prokopp Róbert kommunikációs szakértő. Jövő szerdán már akár ki is derülhet, hogy elnök lesz-e, vagy hatodik pályázat.

Tizenegyen indulnak az MTV elnöki posztjáért az ötödik fordulóban, pedig még tizenketten vették fel a pályázati anyagot. a Magyar Hírlap információi szerint, a korábbi négy alkalommal pályázók közül ismét ringbe száll Szabó Stein Imre, Rományi Béla, Sztaricskai Tamás, Komlós András, Rudi Zoltán, Baló György, Székely Ferenc, Pehi László, Marcsa Attila és Havasi János, és új indulóként Prokopp Róbert is.

A Népszava - amely szintén a fenti névsort ismertette - keddi számában arról írt: úgy értesült, hogy Komlós András tévés rendezőt hiányosságok miatt kizárták a versenyből. A lap szintén új pályázóként említi Prokopp Róbert kommunikációs szakértőt és üzletembert.

Az előzetes menetrend szerint jövő szerda reggel már jelöltet állítana a testület. Ennek sikere esetén pedig még aznap dönthetne a kérdésben a nagykuratórium is.

A tisztség tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt a Magyar Televízió első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.