Krecz Tibor lett a Figyelő főszerkesztője

2009.03.26. 13:50 Módosítva: 2009.03.26. 17:19
Krecz Tibor volt már a Figyelő rovatvezetője a kilencvenes évek közepén, majd az RTL Klub hírigazgatói posztját is megjárta, de dolgozott az Origónál is. Jelenleg a Klubrádióban vezet műsort, árpilis közepétől pedig a Figyelő főszerkesztője lesz.

Április közepétől Krecz Tibor a Figyelő új főszerkesztője - adott ki sajtóközleményt csütörtökön a lap tulajdonosa, a Sanoma Budapest Zrt.

A hetilap előző főszerkesztője, Martin József Péter 2008. december végén távozott a kiadótól a Népszabadsághoz, hogy a napilap vasárnapi mellékletének főszerkesztője legyen (A vasárnapi Népszabadság megjelenése márciusról augusztusra vagy még későbbre csúszott.) Az azóta eltelt időben Simon Ernő megbízott főszerkesztőként gondozta a Figyelőt.

A lapnál "nincs szükség jelentősebb átalakításra, legfeljebb egy finomhangolásra" - közölte az MTI-nek nyilatkozva Szabó György, a Sanoma Budapest Zrt. vezérigazgatója.

Krecz Tibor 1992 és 1995 között a Figyelő rovatvezetője, majd két évig a lap felelős szerkesztője, ezután három évig az RTL Klub hírigazgatója, majd vezérigazgató-helyettese volt. 2000-től az Axelero Zrt. média üzletágának ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be, 2003-ban saját médiaprodukciós és tanácsadó céget alapított Krecz és Nádori néven Nádori Péterrel, az Origó jelenlegi vezető szerkesztőjével közösen, cégük többek közt a Pannonnak adott kommunikációs tanácsokat. Jelenleg a Klubrádión vezet műsort keddenként Ötös címmel.

A Figyelő értékesített példányszáma közel másfél éve alig változik, körülbelül 15 ezer környékén van, a lap online verziója körülbelül 200 egyedi látogatót fogad naponta.