Csődvédelmet kért a Sun-Times

2009.04.01. 10:28
Hiába spóroltak a válság kezdete óta, a reklámbevételek csökkenése miatt végül csődvédelmet kért a Chicago Sun gazdája, a Sun-Times médiacsoport.

Miután a válság óta hatalmasat estek a napilapok hirdetési bevételei, a Sun-Times médiacsoport is csődvédelmet kért, írja a CNN. Az 1844-ben indított Chicago Sun-Times mellett több kisebb amerikai napilap tartozik hozzájuk. A rivális Tribune Co., ami alá Chicago Tribune, a Los Angeles Times és a Baltimore Sun is tartozik, már decemberben megtette ugyanezt.

A Sun-Timesnál úgy látják, hogy még van elég anyagi forrásuk ahhoz, hogy a lapot továbbra is kiadják, de átalakításokat is terveznek. Korábban is próbáltak spórolni, de ez kevésnek bizonyult.

„A romló gazdasági környezet, és a korábbi vezetés által ránk hagyott adótartozás vezetett ehhez a lépéshez" - nyilatkozta Jeremy Halbreich, a Sun-Times médiacsoport elnöke.

Március elején a Seattle Post-Intelligencer nyomtatott változata szűnt meg, azóta lap csak online formában működik egy szák szerkesztői gárdával. A lap tulajdonosa, a Hearst Corp., korábban bejelentette, hogy megszünteti a San Francisco Chronicle-t, ha nem sikerül jelentősen csökkenteni a költségeket.