ORTT-hez fordultak a salgótarjáni szocialisták

2009.04.06. 15:36
A helyi MSZP-sek kifogásolják, hogy a városi tévé nem tudósít a szocialista párt rendezvényeiről, ellenben a Fidesz-képviselőknek szinte minden lépését követik. Szerintük az önkormányzati pénzből működő tév nem felel meg a közszolgálatiság követelményeinek.

Az ORTT-hez fordult az MSZP salgótarjáni közgyűlési frakciója, mert szerintük a városi televízió a közszolgálatiságot felrúgva, egyoldalúan tájékoztat a helyi eseményekről - közölte hétfőn sajtótájékoztatón a képviselőcsoport helyettes vezetője.

Huszár Máté azt mondta: a 2006-os önkormányzati választások óta jellemző, hogy az önkormányzat költségvetési intézményeként működő városi televízió nem tájékoztat az ellenzéki szocialisták rendezvényeiről. A legutóbb Veres János pénzügyminiszter salgótarjáni sajtótájékoztatóján sem vett részt a televízió.

Az ellenzéki politikus több, általuk kifogásolt példát említett. Ha Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester a kórházba, óvodákba látogat vagy civileket köszönt a nőnapon, arról tudósít a televízió, de ha ugyanezt Boldvai László (MSZP), a térség országgyűlési képviselője teszi, arról nem.

A városi televízió akkor is a helyszínen van, ha a salgótarjáni polgármester megjelenik egy disznótoron Cereden, vagy ha Kazáron bejelenti, hogy megalakult a faluban a Fidesz helyi csoportja - tette hozzá.

Huszár Máté a legutóbbi közgyűlésen megkérdezte a televízió vezetőjét, milyen elvek alapján állítják össze a műsorszerkezetet, de mindössze azt a választ kapta, hogy szűkös anyagi források állnak rendelkezésükre, ezért nem tudnak minden helyszínen ott lenni.