860 millióért vásárol az MTV

2009.04.09. 12:16 Módosítva: 2009.04.09. 16:48
A Rexfilm, a Navigátor Informatika és az Audmax Broadcast nyert az MTV közbeszerzési pályázatán, de az egyik kategóriában nem hirdettek győztest. Az elnök nélkül működő köztévé idei üzleti tervét viszont tizenegyedszerre sem sikerült elfogadtatni.

Az öt kategóriából csak négyben hirdettek győztest azon a pályázaton, amit a Magyar Televízió új, óbudai gyártóbázisa legszükségesebb eszközeinek megvásárlására írtak ki. A Rexfilm Kft. az adáslebonyolító-rendszert és a központi kapcsolótermet, a Navigator Informatika a hangkeverő berendezéseket, az utasító rendszert az Audmax Broadcast szállítja, összesen 860 millió forint értékben.

Nem sikerült viszont elfogadni az MTV idei üzleti tervét, ami tizenegyedik alkalommal szerepelt a kuratóriumi elnökség napirendjén.

Az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége február 11-én döntött úgy, hogy a köztelevízió egy, a legszükségesebb berendezésekre szorítkozó közbeszerzési eljárás során vásárolja meg az új székház egyes eszközeit. Akkor az előző nap lejárt határidőig egyetlen ajánlat sem érkezett a teljes felszerelés beszerzésére.

Maximum 1,2 milliárdot költenének

Egy név nélkül nyilatkozó testületi tag a februári döntéshozatal után azt mondta: maximum nettó 1,2 milliárd forintból vásárolják meg a két éve még 6-8 milliárdosra becsült beruházás azon elemeit, amelyek nélkül nem tudnák elkezdeni a normális működést az óbudai új székházban. Azt tervezik, hogy egy központi kapcsolótermet és egy adáslebonyolítót szereznek be.

Medveczky Balázs, az egy éve elnök nélkül működő intézmény ügyvezető alelnöke február 13-án még azt nyilatkozta, hogy április közepére lezárulhat a közbeszerzési eljárás.

Az ellenzéki tagok tiltakoznak: Bajnai egykori cége nyert

A közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének négy, ellenzék által delegált tagja bírálja a tender eredményét és a döntéshozatal módját. "A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének szocialista-szabaddemokrata többsége a tegnapi napon újabb százmilliós megrendelést adott a Wallis-csoporthoz kötődő Navigátor Informatika Zrt.-nek" - írták a testület Fidesz és KDNP által delegált tagjai csütörtöki közleményükben. A Navigátor pontosan 148,9 millió forint értékben szállíthat hangkeverő berendezéseket.

A négy elnökségi tag felhívta a figyelmet arra: korábban éveken keresztül a Wallis vezérigazgatója volt Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt, akinek intézkedéscsomagja a közmédiumoktól forrásokat kíván elvonni. Az MTV új székházát is a Wallis Ingatlan építette.