Magyarul is leadják Michael Jackson temetését

2009.07.07. 10:43 Módosítva: 2009.07.07. 10:50
Amerikában öt nagy adó is élőben közvetíti Michael Jackson búcsúsztatását a Los Angeles-i baseballcsarnokból. Itthon a CNN adásából, vagy a Reflektor Tévén követhetjük az eseményeket, utóbbin a Szombat esti láz műsorvezetőjeként elhíresült Ördög Nóra lesz a kommentátor.

Michael Jackson temetés kedden, helyi idő szerint 10-kor kezdődik a Staples Center baseballcsarnokban és a Nokia Theatre-ben. A szertartásra 17 500 jegyet sorsoltak ki a rajongók között, míg a csarnok környékéra negyedmillió embert vártak, akik az első tervek szerint kivetítőn követhették volna az eseményeket. A Los Angeles-i rendőrség azonban a tömegjelenetek elkerülése miatt megtiltotta a köztéri kivetítők kihelyezését, és mindenkit megkértek, hogy inkább a tévében nézzék a megemlékezést.

Az Egyesült Államokban öt televíziócsatorna, az NBC, az ABC, a CNN, az MSNBC és az E! is élőben Michael Jackson búcsúztatását.

A negyedik nagy networkadó, a CBS egyelőre annyit közölt, hogy népszerű híradósa, Katie Couric ott lesz a Staples Center-ben, de csak kommentálja az eseményeket. A CNN International jóvoltából Magyarországon is lehet majd látni Michael Jackson gyászszertartását: a csatornán magyar idő szerint kedd este 6-tól kezdődik a közvetítés, amelynek kommentátorai között lesz Anderson Cooper és Larry King is.

Aki viszont magyar nyelven akarja nézni a gyászszertartást, az Reflektor Tévére kell hogy kapcsoljon (amennyiben van ilyen adó szolgáltatója kínálatában), ahol kedd este héttől élőben adják a szertartást, a kommentátor Ördög Nóra lesz.

Azt egyébként még mindig nem tudni, hogy pontosan hogyan zajlik majd Michael Jackson másfél órásra tervezett búcsúztatása: annyit közölt a Jackson-család, hogy a szűkkörű ceremónia a Forest Lawn temetőben lesz majd valamikor a keddi gyászszertartás után.

Az egész világ tévén nézi majd?

Eddig mindössze mindössze pár olyan tévés eseményt tartanak számon, amelyek egy pillanatra visszatartották a világ lélegzetét. Sokan ezek közé sorolják John F. Kennedy meggyilkolását 1963-ban, az első Holdra szállást 1969-ben, valamint Diana hercegnő temetését 1997-ben. Utóbbi nézettségét a BBC 2,5 milliárdosra becsülte. II. János Pál pápa négy évvel ezelőtti temetését szintén több milliárd tévénéző kísérte figyelemmel.