Rendőröket hívtak a Budapest Tv-hez

HVG
2009.08.13. 16:55 Módosítva: 2009.08.13. 16:55
A Budapest TV tulajdonosa nem volt hajlandó beengedni a felszámolóbiztost.

Csütörtök délután maga a felszámolóbiztos erősíttette meg a hvg.hu-nak, hogy csak rendőrök segítségével jutott be a Budapest Tv épületébe, mert a televízió igazgatója, Bródy Péter nem akarta beengedni.

A Budapest Televízió ellen idén tavasszal megindult a felszámolási eljárás. Az eljárást a tel-avivi tőzsdén is jegyzett, izraeli székhelyű Space-Communication Ltd. indította el. Az izraeli cég mellett más hitelezők is jelentkeztek, azt állítva, hogy a 18 éve sugárzó Budapest Tv velük szemben sem rendezte adósságát - írja a hvg.hu.

Csak az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT) még mindig 12,5 millió forint műsorszolgáltatási díjjal tartozik a csatorna. A hitelezői igények bejelentésének határideje május 9-én járt le – közölte még tavasszal a hvg.hu-val Kincs László felszámolóbiztos, a Budapest Investment Zrt. munkatársa.

Ezek után júliusban lehetett újra hallani a a felszámolás alatt álló Budapest Tv-ről. Bejelentették ugyanis, hogy a műsorszolgáltató Budapest Európa Televízióként működne tovább. Az ORTT azonban közölte, hogy az Európa műsorszolgáltatási kérelmét a médiahatóság július 20-án törölte.