A Pannon megszünteti hírportálját

2009.08.26. 21:55
A jelen gazdasági környezettel és annak a médiapiacra gyakorolt hatásával indokolta a cég, hogy miért állítják le szeptember végén az infosarok.hu-t.

A Pannon szeptember 30.-ával megszünteti a tavaly júniusban indított portálja, az infosarok.hu üzemeltetését, és felszámolja a működésére létrehozott Step Ahead kft.-t is.

A cég közleménye szerint a Pannon folyamatosan törekszik meglevő szolgáltatásainak bővítésére, átfogó, teljes körű, könnyen használható távközlési megoldások kifejlesztésére. Ezért indította el 2008 nyarán a linkgyűjteményből álló portált és a hozzá kapcsolódó hírsite-ot (hirsarok.hu) is. "Befektetéseink folyamatos értékelése eredményeképpen azonban arra a következtetésre jutottunk, hogy a jelen gazdasági környezet és annak a médiapiacra gyakorolt hatása nem kedvez az ilyen irányú új befektetéseknek" - indokolta a portál megszüntetését a Pannon.

A híreket 11 fős szerkesztőség állította elő. Ove Fredheim, a társaság vezérigazgatója az induláskor nem árulta el, hogy mekkora összeget szánnak a portálra, csak annyit mondott, hogy néhány százmillió forintos befeketetés volt az Infosarok. A céljuk az volt, hogy az infosarok legyen a legkedveltebb magyarországi kezdő oldal, és kerüljön be az öt leglátogatottabb internetes oldal közé. A vezérigazgató tavaly abban bízott, hogy a webhely és a hírportál eltartja önmagát, és üzletileg is sikeres lesz.