Életjeleket mutat a Budapest Televízió

2009.09.08. 16:45 Módosítva: 2009.09.09. 14:54
Új műholdat talált magának a felszámolás alatt álló Budapest Tv, amely a felszámolóbiztost megkerülve egy új cég nevében, de a régi székházban készíti újra élő adásait. A kábelszolgáltatók inkább a NótaTv-vel vagy a Poénnal kedveskednének a csatorna egykori rajongóinak, míg a rendőrség már gyanúsítottként hallgatta ki a Budapest Tv tulajdonosát.

Ahogy megjósoltuk, visszatért a Budapest Televízió, ráadásul éppen a Sirius 4 műholdra. A gagyitévé felszámolás alatt áll, adósságai miatt az eddig a jelet továbbító UPC szóba sem áll vele, a műholdhelyet biztosító cég pedig maga kérte a csődeljárás elindítását, így a csatornának nem voltak túl nagy esélyei a túlélésre.

A Budapest Tv hivatalosan már nem is létezik, kábelszolgáltatókkal kötött szerződéseit a felszámolóbiztos felmondta, a műsort készítő, a csatorna tulajdonosaihoz köthető új cégnek pedig sem Magyarországon, sem más uniós országban nincs sugárzási engedélye, ennek ellenére meglepő életjeleket produkál.

Egyrészt a magyar műholdas piacot uraló UPC és Antenna Hungária megkerülésével is elérték, hogy jelük eljusson egy műholdig egy kecskeméti cég közvetítő kocsijának segítségével, másrészt felkerültek egy új műholdra, a Sirius –re. (pozíció: 4,8 fok Kelet, frekvencia: 12711 mhz, polarizáció: horizontális). Ráadásul a csatorna ígéretéhez híven hétvégén már élő műsorokat sugároztak, és a régi magazinok új adásokkal jelentkeztek.

Persze ez még nem azt jelenti, hogy újból mindenki megkaphatja a napi betevő esztrádműsor- és jósshow-adagját, hiszen a Sirius 4 műholdat csak a több műholdvevővel is rendelkező kábelszolgáltatóknak érdemes befogniuk, a Viasat3-on, a Tv6-on és a Discovery magyar adásán kívül nincs ott más érdekes tartalom. A kábelszolgáltatók pedig érvényes sugárzási engedély nélkül nemigen próbálkoznak a Budapest Európa Televízióként újjászületni vágyó csatorna adásának átvételével, főleg, hogy információink szerint a pár napja indult Nóta Tv és az Iko által működtetett Poén is pályázik a Bp. Tv helyére. Bár a csődbe ment csatornával ellenétben a szolgáltatóknak fizetniük kéne például a Nóta Tv-ért, mégis sokan hajlanak a megbízhatóbbnak tűnő, a Budapest Tv célcsoportjának mégis megfelelő adó felé.

Adósság és rendőrségi nyomozás

A Budapest Tv feltámadása a meglepő életjelek ellenére egyre távolabbinak tűnik, pár napig például elérhetetlen volt a csatorna honlapja is, mert nem fizettek a szerverhostingért és a domainnévért a UPC-nek, azóta pedig .org végződésű címre költöztek. Az adósságok mellett a rendőrség is nyomaszthatja a tulajdonos Bródy Pétert, hiszen éppen most hallgatták ki gyanúsítottként jelentős értékre elkövetett sikkasztás megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség közleményében csak B. Péterként emlegetett Bródyt azzal gyanúsítják, hogy a feljelentő cégtől kölcsönzött egy nagy értékű gépkocsit, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem szolgáltatott vissza.