Semjén Zsolt reggel az MTV-be megy

2009.09.27. 21:27
Három éven át bojkottálta a Fidesz és a KDNP a Napkeltét, mivel szerintünk Gyárfás Tamás műsora elfogult volt. A Magyar Televízió új reggeli műsorának első adásába viszont elmegy Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke várhatóan részt vesz a Magyar Televízió (MTV) új reggeli műsorában hétfőn, amelyet a Nap-kelte helyett indít útjára a köztévé - közölte az MTI-vel vasárnap este Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke. A kereszténydemokrata politikus ezzel megtöri a Fidesz és a KDNP által két éve meghirdetett bojkottot.

A köztévé pénteken sugározta utoljára a Nap-kelte című produkciót, aznap, amikor felmondta a szerződést a magazinműsort készítő társasággal. A Nap-keltében 2006 ősze óta nem vettek részt a Fidesz és a KDNP politikusai.

Havasi Bertalan az MTI érdeklődésére pénteken azt közölte, hogy a Fidesz még tájékozódik az ügyben, vasárnap este viszont már azt mondta: úgy néz ki, hogy reggel Semjén Zsolt részt vesz a műsorban, "a többit pedig holnap meglátjuk".

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a Fidesz 2006. október 10-i Kossuth téri nagygyűlésén jelentette be, hogy a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a köztelevízió Nap-kelte című műsorában, mert - mint akkor fogalmazott - olyan mélységbe jutott a tévé, amelyhez már nem tudnak asszisztálni.

Az ellenzéki politikusok az MTV más műsoraiban eddig is szerepeltek, csak a Nap-keltét bojkottálták.

A köztévé új, Ma reggel című saját gyártású műsora hétfőn kerül először adásba.