Az MTV-kuratórium megkötötte az ügyvezető kezét

2009.10.07. 19:56

Előzetes jóváhagyásuk nélkül nem köthet húszmillió forint feletti összegre szóló szerződést a Magyar Televízió (MTV) ügyvezető alelnöke, döntött szerdai ülésén a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége. A döntést bizalomvesztéssel indokolták az MTI-nek nyilatkozva az azt megszavazó MSZP és SZDSZ által delegált tagok.

A médiatörvény eredetileg 300 millió forint feletti összegre szóló szerződések esetében követeli meg a kuratóriumi elnökség előzetes jóváhagyását, de a testület már korábban ezen érték felére csökkentette ezt a limitet; akkor ezt azzal magyarázták támogatói, hogy rendkívüli helyzet alakult ki a társaságnál azzal, hogy nincsen választott elnöke, és ehhez alakították a feltételeket.

Résztvevők elmondták: az ülésen az is elhangzott, hogy következő, két hét múlva esedékes tanácskozásukon tekintik át, milyen feltételekkel írják ki a következő - sorrendben hetedik - pályázatot az MTV elnöki posztjára. Egyikük azt közölte: elképzeléseik szerint jövő január közepén értékelnék ki a benyújtott pályázatokat, hogy az aspiránsok már a 2010-es büdzsé számainak ismeretében alakíthassák ki koncepciójukat.