Azért gyilkolt, hogy többen nézzék a brazil Kékfényben

2009.10.07. 08:53
A brazil rendőrség körözi azt a műsorvezetőt, aki a vádak szerint öt véres gyilkosságra bérelt fel egy volt rendőrt, csak hogy növelje bűnügyi műsora nézettségét. Eddig azért nem tartóztathatták le, mert Amazonas állam képviselőjeként mentelmi joga volt.
Wallaca Souza
Wallaca Souza

Megszökött a letartóztatás elől az a brazil televíziós műsorvezető és parlamenti képviselő, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutális, látványos gyilkosságokat rendelt meg saját bűnügyi műsora nézettségének növelése érdekében.

Az 51 éves Wallace Souzát, mint Amazonas állam törvényhozásának tagját a múlt hétig mentelmi jog védte, a manausi parlament azonban a napokban megfosztotta a védettségtől, s egy bíró hétfőn elfogatási parancsot adott ki ellene, egyelőre csak drogcsempészés, bűnszövetkezet létrehozása és lőfegyver birtoklása címén. Souzának azonban nyoma veszett, és a hatóságok nagy erőkkel ellenőrzik a térségbeli repülőtereket és kikötőket, megakadályozandó, hogy elhagyja az országot.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy legalább 5, különösen véres gyilkosságot rendelt meg, hogy az azokról való korai és látványos tudósításokkal növelje a Canal Libre csatornán futó bűnügyi magazinjának nézettségét.

Az első számú terhelő tanú egy volt rendőr, a képviselő-műsorvezető feltételezett cinkosa, akit 9 ember megölésével vádolnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport