Fejleszti a digitális tévét a UPC

2009.10.21. 11:51
A UPC a videotár mellett tévés archívumot épít, és nemsokára akár egyetlen műsorra is elő lehet majd fizetni, ha az egész adó műsorára sajnáljuk a pénzt.

A UPC bejelentette, hogy az ősszel egyelőre csak a fővárosban elindított videotár-szolgáltatás még idén elérhető lesz országszerte is. Jövőre a terveik szerint a már sugárzott műsorok elektronikus visszakeresését is lehetővé tevő, úgynevezett catch-up tv (felzárkóztató tv) szolgáltatást is indítanak. Az Index információi szerint már 2010 első negyedévében elinduló szolgáltatásról folynak a tárgyalások az MTV-vel, a Tv2-vel és az RTL Klubbal is. Utóbbi tévécsatorna éppen most indított hasonló szolgáltatást a neten.

A catch-up tv rendszerében várhatóan három napra visszamenőleg lehet majd megnézni minden saját gyártású műsort, illetve a sorozatok és a filmek egy részét, amelynek digitális jogai a csatornánál vannak. Az Index információi szerint a szolgáltatás először ingyenes lesz, de a későbbiekben a UPC havi előfizetési díjért kínálná a bármikor visszanézhető műsorokat.

A UPC jövőre tervezi, hogy egyes tévécsatornák igény szerinti, átmeneti igénybevételét (channel on demand) is lehetővé tevő újabb szolgáltatásokat indít. Várhatóan sporteseményekre lehet először így előfizetni a jövő év második felében.

A UPC előfizetőinek egyelőre mindössze 20 százaléka fizet elő a digitális tévészolgáltatásokra.