Az ORTT-elnök nem segítene Mónikának

2009.11.27. 16:21 Módosítva: 2009.11.27. 16:21
Nem a műsorszolgáltatókat akarta segíteni a Mónika-show és a Joshi Bharat kibeszélőshow-kra kiszabandó szankciók enyhítésére tett javaslatával az ORTT november 30-i hatállyal lemondott elnöke, csak megfelelően akarta szankcionálni a törvénysértéseket, cáfolta Majtényi László pénteken kiadott közleményével Szalai Annamária előző napi közleményét.

"Köztudott, hogy korábban a kibeszélőshow-k jogsértéseire az Országos Rádió és Televízió Testület az én kezdeményezésemre szabott ki a kereskedelmi televíziókra minden addiginál súlyosabb szankciót (az én 24-24 órás javaslatomat mérsékelve 12-12 órás adásfelfüggesztést)" - írta közleményében Majtényi Szalai Annamária csütörtöki közleményére reagálva.

A fideszes ORTT-tag Szalai csütörtökön megjelent közleménye szerint a médiahatóság hivatala az RTL Klub képernyőjének 54 órás elsötétítését, a TV2-re pedig 105 millió forintos kötbér kiszabását javasolta a délutáni kibeszélőshow-kban tapasztalt törvénysértések miatt, aminél jóval enyhébb az elnök 18, illetve 24 órás javaslata.

Az, hogy Szalai közzétette a kifogásolt módosító javaslatot, a legkevésbé sem a műsorszolgáltatók megsegítésének céljából történt, hangsúlyozta még Majtényi. Az elnök közlése szerint az ORTT által hónapok óta halasztott ügyek tárgyalását éppen azért igyekszik "minden obstrukció ellenére" elnöki megbízatása utolsó hetén napirendre venni, mert saját voksával látja biztosítottnak a törvénysértések megfelelő szankcionálását.