Decemberben jelenik meg magyarul az új Dan Brown

2009.11.30. 15:41
December közepén Az elveszett jelkép címmel magyarul is megjelenik Dan Brown legújabb regénye, a The Lost Symbol.

December 10. és 15. között kerül a boltokba magyarul Dan Brown új kötete, az idei év egyik legnagyobb könyvszenzációja. Angol nyelvű kiadásából a szeptemberi megjelenés napján több mint egymillió példány fogyott, egy hét alatt pedig több mint kétmillió kelt el csak az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban.

A 45 éves amerikai szerző eddig öt regényt írt; Az elveszett jelképet megelőzően a Digitális erődöt (1998), az Angyalok és démonokat (2000), A megtévesztés fokát (2001) és A Da Vinci-kódot (2003). Utóbbi minden idők egyik legszélesebb körben olvasott regénye, világszerte több mint 80 millió példányban fogyott.

Az egyetlen éjszaka alatt játszódó új regényben folytatódnak Robert Langdon professzor kalandjai. A Harvard Egyetem szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében. Közvetlenül megérkezése után azonban egy szimbólumokkal rejtjelezett, nyugtalanító tárgyat fedeznek fel a Rotunda kellős közepén. Langdon egy ősi meghívót azonosít benne, amely a titkos ezoterikus bölcsesség rég letűnt világába invitálja megfejtőjét.

Amikor elrabolják Peter Solomont, a híres filantrópot és szabadkőművest, Langdon nagyra becsült mentorát, a professzor ráébred, hogy csak úgy mentheti meg barátja életét, ha elfogadja a rejtélyes meghívást és követi az utat, akárhová vezessen is. Langdon gyorsan ott találja magát Amerika legnagyobb hatalmi központjának színfalai mögött, a város láthatatlan termeiben, templomaiban és alagútjaiban.

Dan Brown öt évig írta könyvét, ami azonos azzal, amit korábban The Solomon Key címmel ismert a szakmai közönség.