Index-győzelem a sajtófotó-pályázaton

2010.01.22. 12:08 Módosítva: 2010.01.22. 18:19
A fülvédős babáról készült felvétel első lett a Magyar Sajtófotó pályázaton, bulvár-humor-zsáner kategóriában. Huszti István a magyar-svéd futballmeccsen fotózta a vendégdrukkereket.

Huszti István, az Index fotósa első helyezést ért el bulvár-humor-zsáner kategóriában a Sajtófotó Pályázat 2009-en, az ordító svéd szurkolók között fülvédős babát tartó anyukás képével, ami a szeptember 5-én rendezett Svédország-Magyarország focimeccsen készült.

Huszti István győztes képeKattintson a nagyobb képért!
Huszti István győztes képe
Kattintson a nagyobb képért!

A 28. alkalommal meghirdetett Magyar Sajtófotó pályázaton Roma gyász című sorozatával Szandelszky Béla, az Associated Press fotóriportere nyerte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Nagydíját. A többi győztes kép itt tekinthető meg.

A MÚOSZ pályázatára 535 fotós összesen 12 493 képet küldött 2009-es anyagaiból, a díjakról héttagú zsűri döntött. Az elismeréseket március 18-án, a pályázatra beérkezett felvételekből összeállított kiállítás megnyitója előtt adják át a nyerteseknek a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Indexes fotósok már korábban is kaptak Sajtófotó-díjakat. Nagy Attila (nak) hír - egyedi kategóriában lett első a bújkáló Dávid Ibolyával, bulvár-humor-zsáner kategóriában második helyet ért el Röfivel, a panelmalaccal. Barakonyi Szabolcs dokumentarista fotográfia sorozat kategóriájában második lett "Aranyásók a fantomblokkból" című sorozatával, "Kohó" című képe természet és tudomány egyedi kategóriában kapott harmadik helyezést.