Hajdú Péter megküzdött a Heti hetessel

2010.02.08. 13:49 Módosítva: 2010.02.08. 16:22
A Frizbi első országos adása a nézettségi versenyben megszorongatta az RTL heti humorműsorát, és messze a Tv2 átlaga felett szerepelt. Gesztesi Károly vallomása vonzotta a legtöbb nézőt.

Annyira szoros volt a Frizbi premierjének csatája a Heti hetessel, hogy a az adatsorokból nem lehet egykönnyen kihámozni, ki is nyerte az estét.  Ha csak az adások nézettségét nézzük, elhanyagolható különbséggel, de megnyerte első estéjét a Tv2-n Hajdú Péter. A Frizbi első országos adását az éppen tévé előtt ülők 29,5 százaléka látta, míg a vele versenybe küldött Heti hetes közönségaránya 27,4 százalék volt a kereskedelmi célcsoportban, azaz a 18-49 évesek körében.

Azonban nem pontosan ugyanakkor kezdődött és ért véget a két műsor. Ha csak a két adás közös műsoridejét vizsgáljuk, kiderül, hogy minimális különbséggel, de mégis a humor RTL-es nagyágyúi nyertek.

A két műsor közös műsoridejében, azaz 22 óra 23 perc és 23 óra 6 perc között az RTL-t a 18-49 év közöttiek 28,5 százaléka nézte, míg ugyanekkor a Frizbi közönségaránya 27,3 százalék volt. Ennek ellenére Hajdú Péternek nem kell szégyenkeznie: jóval a Tv2 csatornaátlaga felett teljesített a műsora (a kereskedelmi adónak vasárnap főműsoridőben csak 24,2 százalékos átlagos közönségarányra volt), még akkor is, ha a nézettségi grafikonon jól látszik, hogy tulajdonképpen csak Gesztesi Károly vallomása alatt nőtt az RTL fölé a nézettség.

A Tv2(kék) és az RTL Klub (piros) nézettségi görbéje a Frizbi első adása alatt
A Tv2(kék) és az RTL Klub (piros) nézettségi görbéje a Frizbi első adása alatt

Perre viszik

Hajdú Péternek számolnia kell azzal, hogy a Sanomához tartozó Story Tv beperli azért, mert a műsorvezető annak ellenére átvitte műsorát a Tv2-re, hogy elvileg 2010 év végéig szerződés kötötte korábbi partneréhez. A Sanoma eddig tízmilliót kért, de az Origo információi szerint a legutóbbi felszólító levelekben már harmincmillió forintot követelnek Hajdútól, aki pedig viszontkeresettel akar élni, mivel szerinte a csatorna ügyvezetője megszegte a szerződést, amikor felhatalmazása nélkül beszélt az ügyről és a Frizbi távozásáról a sajtónak.