Megmenekült a Reader's Digest

2010.02.23. 11:17
Az ötven országban megjelenő magazin hat hónapra csődvédelem alá került, de most végre összeszedte magát. Az 1,6 milliárdos adósságát azonban még rendeznie kell

Fél évig tartó csődvédelem után sikerült talpra állítani a Reader's Digest magazint kiadó amerikai társaságot.

A cég már a világméretű gazdasági válság előtt is hatalmas, 1,6 milliárd dolláros adósságterhet cipelt. Tavaly augusztusban aztán a példányszám és a reklámbevételek visszaesése annyira nehéz helyzetet teremtett, hogy a kiadónak úgynevezett reorganizációs csődvédelmet kellett kérnie.

Az eljárásban a társaság védelmet kapott a hitelezőktől és hat hónap alatt rendezte sorait. Az eljárást helyi idő szerint hétfőn zárták le a vállalat New York állambeli Pleasantville-ben működő központjában. "Nagy nap ez a Reader's Digest történetében" - mondta Mary Berner elnök-vezérigazgató.

A társaság szerint a Reader's Digest a földkerekség legnépszerűbb magazinja. Világszerte ötven kiadásban jelenik meg. A vállalat más magazinokat, könyveket, filmeket és lemezeket is kiad, és foglalkozik internetes tartalomszolgáltatással. A cég a New York-i Ripplewood Holdings befektetési társaság érdekeltsége, amely 2,4 milliárd dollárt fizetett érte 2007-ben.