Leváltották Krizsó Szilviát

2010.03.03. 16:45 Módosítva: 2010.03.03. 19:16
Dobos Menyhért leváltotta Krizsó Szilviát és a tapasztalt tudósítók sem kapnak feladatot a választások éjszakáján. A választási irodai vezetője utoljára akkor foglalkozott a választásokkal az MTV-ben, amikor az EBESZ is elítélte a köztelevízió teljesítményét.

Miután Bednárik Imre lemondott a Magyar Televízió cégvezetéséről, Medveczky Balázs megbízott ügyvezető alelnök leváltotta a köztévében működő választási iroda éléről is. A posztot a hírigazgató helyet a Közéleti Főszerkesztőséget felügyelő Dobos Menyhért vette át hétfőtől, aki rögtön változtatott is a választási műsorokon: a jól bevált, politikai tudósítóként már kipróbált tévés arcok és újságírók helyett kezdőkre és a sport rovat munkatársaira bízta a választási műsor elkészítését.

A választási műsorok levezénylésére eddig kinevezett Kardos Ernő helyett a Népszava információi szerint Feledy Péter lett az új főszerkesztő, míg a választás estéjén nem Krizsó Szilvia vezeti majd a műsort, hanem Süveges Gergő mellett a Telesportból ismert Szántó Dávid és az eddig szintén sporthíreket beolvasó Zelinka Ildikó.

Az MTV emellett köszöni de nem kér a választások estéjén D. Bányász Gergőből, akit egyébként 2001-ben és 2003-ban is az év parlamenti tudósítójának választottak. A pártoktól információink szerint többek közt a Ma Reggelből ismert Jegyes Tóth Kriszta és a Híradót rendszeresen vezető Bakos Piroska jelentkezik majd. Az MTV feltehetően csak az MSZP, a Fidesz és a Jobbik pártközpontjából jelentkezik majd be élőben.

8 éve is

A riporterek leváltása információink szerint Dobos Menyhért döntése volt. Dobos a 2002-es választások alatt az elnöki kabinet vezetője volt az MTV-ben, a köztévét felügyelő kuratórium szabad demokrata tagja szerint jelentős felelőssége volt abban, hogy a kampányban nyújtott teljesítményért elfogultság miatt elmarasztalta az MTV-t a választások alatt megfigyelőként jelen lévő EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet), a jelentés szerint ugyanis a köztévé akkoriban egyoldalúan a Fidesznek kedvezett hírműsoraiban.