Elhagyja a CNN-t a legismertebb arca

Az ABC amerikai televízióhoz távozik a CNN-től az amerikai hírcsatorna egyik legismertebb arcának számító Christiane Amanpour, közölte csütörtökön a két televízió.
Christiane Amanpour
Christiane Amanpour

A CNN vezető külföldi tudósítója az ABC vasárnap délelőtti politikai beszélgetős műsorát vezeti majd augusztustól. Az ABC hírigazgatója a munkatársainak küldött emailben tudatta, hogy augusztustól Amanpour veszi át az egyik legnézettebb vasárnap délelőtti politikai műsor, a This Week vezetését. A CNN-től távozó újságíró ezen kívül a televízió más hírműsoraiban is megjelenik, valamint főműsoridős, nemzetközi témákkal foglalkozó dokumentumműsorokat is vezeti majd.

A kilenc Emmy-díjat, és négy Peabodyt kapott újságíró 1983-ban kezdett dolgozni a CNN-nél. 1990-ben lett a hírtelevízió külföldi tudósítója, és az 1991-es Öbölháború idején vált nemzetközileg is ismertté. Jelenleg a Magyarországon is látható CNN Internationalen van egy félórás beszélgetős műsora, ami szeptemberben indult.

A CNN Worldwide elnöke, Jim Walton, a munkatársaknak küldött emailben közölte, hogy Amanpour április végén távozik műsorából. A csatorna a következő hetekben jelenti be, hogy távozása milyen változásokat okoz a CNN műsorában.