Nem beszélgethet a KDNP az MTV-ben

2010.03.25. 21:25 Módosítva: 2010.03.25. 21:31
Az Országos Választási Bizottság szerint nem kaphat dupa műsoridőt a Fidesz-KDNP az MTV-ben. Ezért a közszolgálati televízió már jelezte is, hogy mégsem beszélgetnek el a KDNP képviselőjével március 30-án.

A Magyar Televízió az Országos Választási Bizottság állásfoglalása szerint jár el és lemondja a KDNP-vel tervezett stúdióbeszélgetést.

Az MTV a választási műsorok sorsolásakor is jelezte, hogy elfogadják az OVB határozatait, ezért is mondja le a március 30-ára tervezett pártbemutató műsorukat, helyette Az Este című műsort sugározzák - olvasható az MTV közleményében.

Mint írták, a köztévé precedensértékűnek tekinti a most megszületett határozatot, mert az egy olyan ügyben adott egyértelmű útmutatást, amely megosztotta nemcsak a közélet, hanem a politikai elemzők, jogászok és a médiaszakma képviselőit is. Hozzátették: ezzel az OVB nem csak az MTV, hanem minden más magyarországi műsorszolgáltató munkáját megkönnyítették.

A politikai tömörülések március 24-étől 25 perces interjú keretében mutatkozhatnak be a Magyar Televízióban. A Jobbik és az LMP után az MSZP, majd a Fidesz következik, őket követte volna a KDNP. Március 31-én a Civil Mozgalom és végül április elsején az MDF mutatkozik be a köztelevízióban.

Az OVB csütörtöki ülésén mondta ki, hogy sérti a jelölőszervezetek egyenlőségének elvét, hogy a Magyar Televízió "dupla műsoridőt" biztosít a Fidesz-KDNP-nek a választási műsorában azzal, hogy külön jelölőszervezetként kezeli az egyébként közösen országos listát állító pártot.