Hároméves a Petőfi, pedig sokkal öregebb

2010.06.01. 11:45
Az MR2, a 18-39 éves korosztály rádiója három éve kezdte futtatni a kereskedelmi rádiókban nem hallható zenéket.

Három éve indult az új műsorstruktúrájú Petőfi, azzal a céllal, hogy olyan előadókat mutassanak be, akiket a hazai rádiókban nem vagy alig lehetett hallani. Ezzel a zenei kínálattal az MR2-re keresztelt adó az országos kereskedelmi rádiók alternatívájaként határozta meg magát.

A Petőfi a műsorszolgáltatáson túl turnékat is szervez, bemutatva a hazai koncertzenekarokat és előadókat. Saját színpadaival a nagyobb nyári fesztiválokon is jelen van. Az MR2 színpadokon idén fellép a Quimby, Péterfy Bori, a Kiscsillag, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, az Irie Maffia, a Heaven Street Seven, a 30Y, a Vad Fruttik, a Barabás Lőrinc Eklektric.

Az MR2 harmadik születésnapján az elmúlt három év legjobb, legkedveltebb dalai szólnak. Este héttől a hallgatók szavazatai alapján összeállított top 15-ös lista lesz hallható. Ezen a napon indul a rádió honlapján az eddigi összes MR2 Akusztik hanganyagát tartalmazó, a jövőben folyamatosan bővülő MR2 Akusztik-lejátszó.

Az elmúlt három évben az MR2- Petőfi Rádió hallgatótábora fiatalabb, iskolázottabb és városiasabb lett, olvasható a rádió közleményében. A 18-39 éves hallgatók száma megduplázódott, a rádió részesedése a 18-39 éves rádiózók között 2,5-szeresére emelkedett.