Szerepcserék a Magyar Televízióban

2010.06.04. 16:32
Az MTV átrakosgatta a műsorokért felelős vezetőket és létrehozta a programtanácsot. A közéleti főszerkesztőség élére Havasi Jánost, a miniszterelnök sajtóstábját vezető Havasi Bertalan apját nevezték ki.

A műsorokért felelős vezetők feladatkörének átszervezéséről, illetve a programtanács újraszervezéséről szóló sajtóközleményben rejtette el az MTV, hogy ezentúl az Orbán Viktor sajtóstábját vezető Havas Bertalan apja, Havas János felel a közszolgálati televízió közéleti műsoraiért.

A közéleti főszerkesztőség alá tartoznak többek közt a vallási és a kisebbségi műsorok, illetve a határon túli stúdiók által készített programok. Havasi eddig a határon túli műsorok szerkesztőségét vezette, tavalyelőtt és tavaly indult a tévéelnöki székért is, 2008-ban még őt támogatták a fideszes kurátorok.

A közéleti főszerkesztőség eddigi vezetője, Dobos Menyhért műsorigazgató lett a köztelevíziónál. Az átszervezés részeként létrehozott programtanács tagja lett Medvezcky Balázs ügyvezető alelnök, illetve Dobos Menyhért mellett Várkonyi Attila műsorigazgató-helyettes, Kósa Somogyi György filmfőszerkesztő és Sági Ágnes marketing-vezető.