Az RTL kirúgta a Reggeli stábjának felét

2010.06.09. 11:00 Módosítva: 2010.06.09. 11:11
Az RTL Klub az X-Faktor miatt spórol a kevésbé nézett műsorokon. A reggeli stúdióbeszélgetés csak két órás lesz, a stáb közel felét kirúgták, a többiek fizetését csökkentették.

Az Index információi szerint az RTL Klub költségcsökkentési intézkedései egyikeként kirúgta a Reggeli című műsor stábjának közel felét, és június 28-tól csak napi két órában jelentkezik majd a reggeli stúdióműsor a mostani négy órás műsoridő helyett. A rövidebb Reggeli 6:50-kor kezdődik majd.

A kirúgások több mint egy tucat embert érintenek, és a Blikk információi szerint a többieknek is 10 százalékkal csökkentették a fizetését. Mindezt azután, hogy a csatorna két, kifejezetten drága műsorvezetőt is beosztott a reggeli műsorba. Ide menekült megszűnő kibeszélőshow-jából Mónika, és a Reggelibe tért vissza a szülési szabadságról Lilu is.

A Blikk információi szerint azért volt szükség a költségcsökkentésre, mert az X-Faktor a vártnál több pénzébe kerül az RTL Klubnak.

A Magyar Reklámszövetség adatai alapján az RTL Klub listaáras, vagyis az egyénileg kialkudott kedvezményeket nem mutató reklámbevételei 20 százalékkal csökkentek tavaly a 2008-ashoz képest, ennél valamivel még magasabb is lehet a valós bevételcsökkenés, ráadásul a MEC médiaügynökség elemzése szerint idén további 6-7 százalékos csökkenés várható, ezzel az országos csatornák bevételei a 2005-ös szintre zuhanhatnak vissza.

“Reggel nagyon kevés a tévénéző. Nem véletlen, hogy a sokkal nagyobb piaccal rendelkező Franciaországban is csak a közszolgálati tévén van reggeli műsor és Németországban is összesen két saját gyártású reggeli műsor fut: az ARD és a ZDF egyet ad közösen, a másikat pedig a Pro7. Azt a pénzt, amit eddig reggeli műsor gyártására költöttünk a továbbiakban is műsorokra fordítjuk, csak éppen olyan sávokban, ahol nagyobb nézettség érhető el" – nyilatkozta Kolosi Péter az RTL Klub programigazgatója a Blikknek.