Nem indul újra a Magyar Rádió elnöke

2010.06.12. 10:06 Módosítva: 2010.06.12. 10:41
Nem adja be pályázatát a Magyar Rádió elnöki posztjára Such György, ezért július 31. után biztosan új rádióelnök lesz. A pályázati dokumentumokat rajta kívül még öten vásárolták meg, június 30-ig lehet beadni azokat.

Nem indul újra a Magyar Rádió elnöki posztjáért Such György, írja a Népszava. A lapnak Such elmondta, hogy a pályázati csomagot felvette, de úgy döntött, nem adja be. Így július 31. után már biztosan nem ő vezeti a közrádiót, a pályázathoz szükséges dokumentumokat rajta kívül még öten vásárolták meg.

Such korábban azt mondta, hogy csak akkor folytatja a munkát, ha a "mértékadó politikai erők" támogatják. Korábban csak az MSZP, az SZDSZ és az MDF által delegált kurátorok ajánlották mandátuma meghosszabbítását, de mára vélhetően kiderült, a kormány mást szán a posztra, írja a lap.

A lap úgy véli, a Magyar Rádió elnökének döntése összefüggésben lehet az új médiatörvénnyel. A kabinet teljes titokban, a szakemberek kizárásával készítette el tervezetét, írják.

A Népszava szerint Suchnak állítólag megüzenték, hogy nem is érdemes pályáznia.

A Magyar Rádió elnöki posztjára kiírt pályázat benyújtási határideje június 30., a kiírás szerint a pályázatokról július 22-ig döntenek. Az új elnök 2010. augusztus 1-jétől töltheti be a posztot négy évre.