Diszkriminál az X-Factor?

2010.06.21. 10:09
A hamarosan nálunk is bemutatkozó zenei tehetségkutató műsor rendezői állítólag nagyon megnézik, kik kerülhetnek a kamerák elé. A nézőtéren is.

A brit ITV egyik legsikeresebb műsora az X-Factor, amit az a Simon Cowell hívott életre, akinek az amerikaiak az American Idol című, szintén énekeseket kereső tehetségkutató sikerét köszönhetik. A brit műsor hétről hétre nézők millióit ülteti a képernyők elé, így nem csoda, hogy licencét már több országba, köztük hazánkba is eladta a jogtulajdonos.

A műsor körül most nem a sikerek, hanem egy botrány miatt forr a levegő: a szereplőválogatások és döntők felvételére borsos összegért belépőt foglaló rajongók azzal vádolták meg a rendezőket, hogy hiába foglaltak le kiemelt jegyeket, azaz közvetlenül a zsűritagok mögötti sorokba szóló belépőket (a szokásosnál is magasabb áron), a helyi rendezők nem engedték őket leülni Simon Cowell, Cheryl Cole, Louis Walsh és Natalie Imbruglia mögé, mert csúnyának találtattak.

A sértettek a rajongói fórumokon azonnal közzétették élményeiket, egyikük sértett szerint a felvétel helyszínén a műsor producerei a sorban állók közül kiválogatták a csinos nőket és jóképű férfiakat, és őket ültették a folyamatosan látható helyekre. "Én meg ott álltam, a kezemben az első sorba szóló jeggyel, és közölték velem, hogy nem vagyok elég vonzó, üljek le valahol hátul" - számolt be élményeiről egy birminghami nő. "Majdnem elsírtam magam, ennyire még soha nem aláztak meg." Az ITV részéről egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.