A Simpson család ne legyen tananyag!

2010.07.21. 11:13
Négyszáz szülő tiltakozik az angol Somerset egyik iskolájának döntése ellen, miszerint a nyolcadik osztályos tanulók a Simpson-család című amerikai animációs sorozat jeleneteit tanulmányozzák majd irodalomórán.

Geoff Tinker igazgató szerint az élő nyelv tanulmányozása elengedhetetlen a tanulók fejlődése szempontjából, és szándékosan döntött úgy, hogy a hathetes kurzus a Simpsons nyitójelenetein keresztül mutatja meg a szatíra és a humor alkalmazását a médiában. "Nem a mi iskolánk az egyetlen Somersetben, ahol a Simpsons tananyag lett, nem értem a szülők felháborodását" - nyilatkozta a BBC-nek.

TheSimpsonsEveryoneEver800

A petíciót aláíró egyik szülő szerint ha az iskola a humort szeretné megismertetni a diákokkal, akkor olvastassa el velük a Szentivánéji álom című Sjakespeare-darabot, mert abból tanulnak, nem pedig "ebből az amerikai marhaságból." A szülők azzal érvelnek, hogy a nemzeti tantervben sehol nem szerepel a sorozat, míg számos olyan klasszikus, amit az iskola nem sorol a kötelező olvasmányok közé, igen.

simpsons-2

Az iskola tanácsa első körben elutasította a beadványt, de a szülők nem törődtek bele a döntésbe, és a területileg illetékes iskolaszékhez fordulnak panaszukkal.