Csirkét dugott fel a művészetért

2010.07.27. 16:04 Módosítva: 2010.07.27. 16:40
A szentpétervári óriás fallosszal is hírbe hozott orosz művészcsoport legújabb performance-ában az egyik női aktivista bontott csirkét dugott fel magának egy szupermarketben.

A Medvegyevért rendezett nyilvános orgia és a Szentpétervár egyik hídjára festett pöcs után újabb, a szexualitást, sőt a pina művészi és társadalmi szerepét feszegető performace-szal rukkolt elő az orosz Vojna művészeti csoport.

orosz1

A performance során a művészeti csoport egyik aktivistája, akit az oldalon csak úgy emlegetnek, mint a Csarnokméretű Pina elképzelhetetlenül nagy mellekkel, egy egész bontott csirkét helyezett fel a vaginájába egy szupermarketben, majd a csirkével fizetés nélkül távozott. A vélhetően a fogyasztói társadalom ellen tiltakozó akciót sem a rendőrség, sem a bolt biztonsági szolgálata nem szakította félbe, annak ellenére, hogy a képes tanúsága szerint hosszú időt vett igénybe a csirke felhelyezése, és az nem is sikerült tökéletesen: az állat szárnyai kilógtak az aktivistanő bugyijából.

A performance alatt a csoport kevésbé exhibicionista férfi tagjai a csoport obszcén mottóját helyezték el a szupermarketben.

Durvul a művészet

Az anarchista csoport egyik első akciója az volt, amikor 2007. május 1-jén kóbor macskákkal árasztottak el egy McDonald's éttermet, pár hónappal később pedig egy könyvfesztivál megnyitóján négy élő bárányt lógattak le az egyik emeletről.

A szexualitást először Medvegyev megválasztása előtt keverték a művészettel, amikor a "Basszunk a trónörökös kismackóért!" felkiáltással megrendezett 2008-as szeánszukon a moszkvai Biológiai Múzeum egyik buzdító szlogenekkel feldíszített helyiségében a művészcsoport kiválasztott férfia tagjai közösültek a női tagokkal. Más művészek pedig frakkban nézték végig mindezt.

orosz2

A Vojna-csoport, melynek neve oroszul háborút jelent, a legnagyobb médiafigyelmet mégis akkor kapta, amikor falloszt rajzoltak egy felnyitható híd egyik elemére Szentpéterváron, közvetlenül a Szövetségi Biztonsági Szolgálat helyi épülete mellett. A hatvan méteres pénisz akkor vált láthatóvá, amikor hajó közeledett, és felnyitották a hidat. Az akciót nem vállalta senki magára, a neten később mégis elterjedt, hogy a Vojna aktivistái firkáltak a hídra, és ezt a csoport hivatalosan sohasem cáfolta.

A performance-ról még több, csak felnőtteknek ajánlott képet itt érhet el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport