Mészáros Antóniát szórakoztató műsorba száműzték

2010.09.23. 15:26
Szeptember első napjaiban derült ki, hogy Az Este legkeményebben kérdező riporterére, Mészáros Antóniára nem tart igényt Élő Gábor, a köztévé Lánchíd Rádiótól érkezett hírigazgatója. A három hétig tartó tárgyalások után most megszületett a döntés: Mészáros ugyan maradhat a köztévénél, de „elássák” egy alig nézett szórakoztató műsorba.

Információink szerint Az Este új riporterét, Szőllösy Györgyit már eleve Mészáros Antónia helyére hívták át a Duna Televíziótól (még korábban a Hír TV-nél dolgozott), de megvárták, amíg Mészáros Antónia "nagyot hibázik" a jobbos irányításúvá vált hírigazgatóság szemében. A kemény, belemenős kérdéseiről elhíresült riporternőnek az Orbán Viktorral készült interjúja jó alkalmat adott Élő Gábornak arra, hogy kirakja a műsorból. Hivatalosan akkor derült ki ez a döntés, amikor szeptember 7-én hat másik szerkesztőt és riportert is elküldtek a köztévé hírműsoraiból.

Mivel Mészáros Antónia sem akkor, sem azóta nem akart nyilatkozni az ügyről, ezért az MTV sajtóosztályától próbáltuk megtudni, hogy mi lesz a sorsa, de arra hivatkozva, hogy folynak a tárgyalások, az elmúlt három hétben nem válaszoltak. Feltehetően kemény menetek zajlottak a háttérben, mivel úgy tudjuk, hogy Mészáros Antónia szeretett volna a hírműsorok valamelyikében maradni, de a köztévé nem akart  komolyabb feladatot rábízni. Bár már szeptember 7-én sejthető volt, hogy valamelyik szórakoztató műsorba száműzik, csak most csütörtökön jelentették be, hogy Mészáros Antónia ettől a naptól a Teadélutánban folytatja.

Fotó: Zih Zsolt
Fotó: Zih Zsolt

Ugyanez történt Bombera Krisztinával is, aki a Híradó egyik bemondónője és a Panoráma című külpolitikai műsor vezetője volt. Bomberával viszont gyorsan sikerült megállapodnia a köztévé vezetésének arról, hogy az m1 alig nézett, délutáni szórakoztató műsorában maradjon Rózsa Péterrel és Gundel Takács Gáborral forgóban.