Kiesett az X faktorból, kitoloncolhatják Nagy-Britanniából

2010.10.06. 09:36
A 18 éves Gamu Nhengu édesanyja visszaélt a családtámogatásokkal, ezért megvonták tartózkodási engedélyét. Mivel Nhengu eltartottjaként kapott tartózkodási engedélyt, őt is kitoloncolhatják. A tehetséges énekesnő vasárnap esett ki a brit X faktorból, a műsor producerei állítólag rendezetlen státusa miatt ejtették ki.

Kitoloncolhatják az országból a brit X faktor egyik versenyzőjét, a vasárnap kiesett Gamu Nhengut. A zimbabwei származású, 18 éves lány tartózkodási engedélye lejárt, így családjával együtt visszatoloncolhatják szülőhazájába, Afrika egyik legkeményebb diktatúrájába.

A Daily Mail beszámolója szerint Nhengunak és családjának napokon belül el kell hagynia az országot, vagy kitoloncolják. A lap szerint Nhengu jelentős rajongótáborra tett szert a versenyen, akiket felháborított vasárnapi kiesése. Az ITV tévécsatorna, ahol a műsor megy, hatszáz panaszos telefonhívást kapott azóta, hogy a Mail megírta, Cheryl Cole zsűritag a producerek utasítására ejtette ki Nhengut. A producerek pont rendezetlen menekültstátusa miatt akartak megvállni a versenyzőtől.

A hatóságok azért akarják kitoloncolni a családot, mert Nhengu anyja, Nokuthula Ngazana visszaélt a szociális támogatásokkal. A nővérként dolgozó asszony az elmúlt nyolc évben több ezer fontnyi adóhitelt vett fel jogtalanul. A jogsértés miatt nem is fellebbezheti meg a bevándorlási hivatal döntését. Mivel Nhengu és testvérei Ngazana eltartottjaiként kaptak tartózkodási engedélyt, anyjuk kiutasításával maguk is elvesztették státusukat.