Pénzt gyűjt a Magyar Televízió

2010.10.15. 08:56
Öt és fél órás különműsorral jelentkezik vasárnap a Magyar Televízió. Az m1-en látható műsorfolyam célja, hogy pénzt gyűjtsenek a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak.

Vasárnap egész napos műsorral készül a hazánkat ért legnagyobb ökológiai katasztrófa károsult embereinek a megsegítésére az MTV, írja az mmonline. Október 4-én mintegy negyven perc alatt öntötte el Devecsert, Kolontárt, Somlóvásárhelyet a vörös sártenger és ragadott el életeket, tett tönkre családokat, pusztított el földet-házakat, egy élet munkáját. Ország-világ fogott össze, hogy segítse a térség károsultjait.

Ehhez a nagyszabású gyűjtéshez csatlakozik az MTV is egész napos műsorával, hogy az ország lakosságát bevonja a pénzgyűjtés folyamatába. A közszolgálati televízió a 23 megyei jogú város polgármestereit arra kérte, segítsék a gyűjtést és adjanak helyet ezen a napon gyűjtőállomásoknak, ahol minden felajánló a távolság ellenére is adakozhat a vörösiszappal elárasztott településeknek.

A nap során az MTV budapesti stúdiójából több alkalommal jelentkezik a két műsorvezető, Szöllősi Györgyi és Gundel Takács Gábor, ezen kívül több riporter, televíziós munkatárs ad helyszíni tudósítást, hogy gyors és pontos tájékoztatást adjanak az országos gyűjtésről, a Veszprém megyében történt ipari katasztrófáról, a szívszorongató emberi sorsokról, a tragédiák megrázó eseményeiről és a továbblépés lehetőségeiről.