Kiszállt Stumpf az Infocenterből

2010.11.17. 22:27
Nagy Ajtony Csaba ügyvéd vette át Stumpf István tulajdonrészét az Inforcenter.hu Média Zrt.-ben – írja az eheti HVG. Stumpf alkotmánybíróvá választása után nem maradhatott a korábban Fellegi Tamás fejlesztési miniszter által is tulajdonolt cégben.

A HVG online kiadása emlékeztet arra: a jobboldali médiacsoportot működtető Infocenter.hu Zrt.-ben Stumpf István még áprilisban szerzett 4 százalékos részvénycsomagot.

Az RTL Klubot üzemeltető cég közel egyharmadát megszerezni kívánó Infocenterből alkotmánybíróvá választása miatt szállt ki Stumpf István, a tulajdonrészét Nagy vette át. Így két Fidesz-közeli ügyvéd – Nagy mellett a 48 százalékban részvényes Nyeres Zsolt – a társaság többségi tulajdonosa.

Stumpf egyébként akkor került képbe az Infocenternél, amikor az Orbán-kormány tagja lett Fellegi Tamás távozott onnan. Az Infocenter ekkoriban, az országgyűlési választások második fordulója után, április végén jelentette be, hogy megvették az RTL Klub 31 százalékát. Ez az üzlet azonban – bár nemrégiben a versenyhivatal is áldását adta az ügyletre – végül nem jött össze.

Az Infocenter portfóliójába tartozik a Heti Választ 100 százalékos tulajdonrésze és az Advenión keresztül tulajdonosok a Class FM-ben is. A Fellegi Tamás által alapított cég az RTL Klub nélkül is meghatározó szereplője tehát a magyar médiapiacnak.