A Savoynak nem kell a valóságshow nyertese

2010.11.29. 14:06
Hiába nyerte meg Gordon Ramsay főzőcskézős reality műsorának fődíját egy amerikai szakácsnő, a londoni Savoy hotel konyhájában nem kérnek belőle.
holli

Holli Ugalde a Pokol konyhája című valóságshow-ban végzett az első helyen (16-18 szakács küzd meg a fődíjért különböző feladatokban, minden héten kiesik egy közülük), és nyerte el a fődíjat, ami egy hathónapos állás lett volna a londoni Savoy szálloda egyik kiváló éttermében. A 26 éves nyertes azonban korán örült: a brit hatóságok elutasították vízumkérelmét, így nem vállalhat munkát az Egyesült Királyság területén.

A műsor készítői hat hónapon át leveleztek a brit hatóságokkal a nyertes érdekében, de a hivatali szigor könyörtelennek bizonyult. Ugalde a hathónapos kaland helyett pénzjutalmat kapott, és azóta már állást is kapott egy ötcsillagos szálló éttermében, Floridában. A nő ügyvédje szerint az ügy hátterében az áll, hogy ügyfele egy valóságshow nyertese.

"A Savoy jóhírének minden bizonnyal ártott volna az, ha egy valóságshow-nyertest alkalmaz a konyhán, hiszen ha jelzik a bevándorlási hivatalnak, hogy hathónapos szerződéssel várják Hollit, akkor minden további nélkül megkapja a munkavállaláshoz szükséges engedélyeket." A Savoy nem nyilatkozott az ügyben.