Tényleg gyerekcsatorna lesz az m2

2010.11.29. 12:20
Az m2 gyerekcsatorna lesz, a Duna tévé országbrandet épít, és minden médium saját profilja szerint készíti a híradót, jelentette a közszolgálat média átalakulásáról Medveczky Balázs, az MTV vezérigazgatója a csatorna Ma reggel című műsorában.

Tematizálják a csatornákat, így az m2 gyermek csatorna lesz, hangzott el a műsorban a hír, ami megerősítette egy hete megjelent információnkat. Az m1 országos közszolgálati csatorna marad, ami továbbra is ellátja a közszolgálati feladatait, de a kisebbségi és vallási műsorok mellett megjelennek dokumentumfilmek és kulturális műsorok is.

A Duna Autonómia pedig kulturális csatorna lesz, tette hozzá Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója. A Duna 1 pedig olyan országbrand lesz, mondta, amivel Magyarországot megmutathatjuk a világnak".

„Egy nagyon nagy lehetőség van a közmédia rendszer előtt, mert egy olyan újfajta struktúra áll fel, amely lehetőséget biztosít a vezérigazgatóknak, hogy főként a műsorra koncentráljanak” - mondta Medveczky.

Nem lesz olcsóbb a rendszer, az ár-érték arány mutatójának kell javulnia, tette hozzá, utalva arra, hogy az eddigi költségvetésnek (58 milliárd forint) csak 5-10 százaléka fordítódott tartalomra. "Nem kell versenyezni a kereskedelmi médiumokkal, hanem alternatívát kell felmutatni".

A hírgyár rendszerében a tényközlés kicsit olcsóbbá válik azzal, hogy nem negyven ember, hanem négy készíti ugyanazt a hírt, mondta még el az MTV vezetője. De mindegyik médiumnak a saját profilja szerinti híradókat fognak készíteni. A háttérműsorok azonban a csatornáknál maradnak. Lépésről-lépésre kell haladni, de nagyjából egy év alatt össze kell állnia a rendszernek.